Barça

Un homenatge molt sentit a Tito Vilanova

Barça. S’emet el documental sobre la lliga dels 100 punts, el gran llegat d’un tècnic inoblidable per a tots els culers

Per uns instants, Tito Vilanova ha reviscut en la memòria dels barcelonistes gràcies a l’emotiu documental 100x100 Tito, que s’ha emès simultàniament a Barça TV i Televisió de Catalunya. Un reportatge centrat en aquella lliga però que també té pinzellades per ressaltar el seu passat com a tècnic del gran equip de la quinta del 87 amb Piqué, Cesc i Messi, o per narrar en la veu de persones properes com va viure la seva malaltia. Apareixen moltes veus, començant per la del pare, la dona i els fills, però els grans protagonistes són uns futbolistes que des del primer dia van creure en el projecte de Tito Vilanova. “La lliga dels 100 punts és l’obra mestra de Tito”, diu Piqué. “El tio volia els 100 punts i els 100 punts es van fer”, rememora Xavi Hernández. Tito Vilanova va ser el que més va recordar als futbolistes que calia arribar als 100 punts per fer història. “Li feia molta il·lusió”, recorden. Una lliga on al camp del Llevant van coincidir sobre la gespa onze jugadors formats al planter del club.

Els jugadors no amaguen que la seva malaltia va ser un cop. “Va ser una etapa molt dura”, afirma Puyol, i Busquets admet que si haguessin pogut haurien cancel·lat tots els partits. “Va marxar del nostre dia a dia i ens va partir per la meitat”, admet Xavi. Sandro Rosell, president en aquella etapa, detalla com Ramon Canal, cap dels serveis mèdics, els va explicar la recaiguda i que no “pintava bé”, i diu que el temps farà justícia amb Roure i Altimira, que es van fer càrrec de l’equip durant la seva absència mentre era a Nova York. Record especial per la remuntada contra el Milan, després que Tito Vilanova encoratgés l’equip des de Nova York.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)