2a divisió FEF

L’Olot torna a perdre i es comença a cremar (1-0)

Despenjats. Els garrotxins perden al camp del Badalona i encadenen la tercera derrota en la lliga. La situació de l’equip, apàtic i sense rumb, és preocupant i el descens truca a la porta

L’Olot ha perdut en la seva visita al camp del Badalona (1-0). Una diana de Valentín en el 74 a la sortida d’un corner ha condemnat a l’equip dirigit per Gabri, que ha ofert una imatge preocupant. Apàtics en atac i poc contundents en defensa, els de la Garrotxa han encadenat la tercera derrota en la lliga i es despengen de les posicions tranquil·les. El descens truca a la porta de l’Olot, que a falta de jugar sis partits haurà de millorar molt si vol evitar descendir dues categories.

En els primers compassos del partit, l’Olot s’ha intentat aclimatar el més ràpid possible al terreny de joc. Els entrenadors han jugat la seva particular partida d’escacs canviant el dibuix tàctic dels seus equips depenent de si controlaven o no la possessió. Els de la Garrotxa han sortit poc contundents a les àrees, fet que ha ajudat al Badalona a gaudir de les primeres aproximacions. En el 7, els escapulats han pogut fer dues rematades consecutives, la primera de Chema Moreno i la segona de Robert Simón, que ha obligat a intervenir Pol Ballesté, brillant. L’Olot ha intentat estirar línies buscant Pol Prats per la dreta i la profunditat d’Escoruela per l’esquerra, però els atacs han estat tímids i desesperants.

El Badalona, en canvi, ha aprofitat la debilitat defensiva dels garrotxins per menjar terreny a poc a poc i tenir més presència a l’àrea. Només Ballesté i la falta de punteria badalonina han impedit que al descans s’arribés amb empat a zero. En el 30, Chema ha rematat a boca de gol una assistència de Toledo amb el cap. Abans del descans, però, els de Manolo González han gaudit de la millor ocasió quan Robert Simón ha deixat enrere a tres rivals, ha fet una centrada al segon pal que Aparicio ha rematat. Ballesté ha intervingut posant una mà salvadora i Chema Moreno ha enviat el refús als núvols a porteria buida (45+2’).

En l’inici de la segona part, l’Olot ha semblat ser un equip més profund i amb consistència. De fet, els de Gabri han gaudit de la millor ocasió quan Xumetra ha cedit a Eloi però el gironí ha dubtat de colpejar amb l’esquerra i ha vist com el porter refusava el perill (50’). El rèdit ofensiu olotí s’ha acabat aquí, en canvi, el del Badalona s’ha regenerat fins que en el 74, un corner servit per Galindo l’ha rematat al primer pal amb el cap Valentín, que ha superat creuant la direcció de l’esfèrica.

Els minuts finals han estat un voler i no poder de l’Olot. Les imprecisions garrotxines han fet impossible qualsevol intent d’empatar i sumar un punt que tampoc servia per res. Els olotins queden despenjats en la taula i el perill de baixar dues categories és evident.