Internacional

Ànima i gols blaugrana

Del Bosque va alinear ahir un onze amb set jugadors del Barça

Les set dianes d'Espanya han estat obra de Villa, Iniesta i Puyol

7
JUGADORS
del Barça van formar en l'alineació titular d'Espanya.

L'anomenen la roja per com vesteix, però l'ànima de la selecció de Vicente del Bosque és blaugrana. Ahir, en l'històric partit de semifinals contra Alemanya l'empremta culer es va notar més que mai. En l'onze titular, el preparador de Salamanca va comptar amb fins a set futbolistes del Barça. Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Villa, Busquets i Pedro, van ser els homes que van tenyir de blaugrana la selecció espanyola. El recital futbolístic, el toc, el joc inventiu, de combinació, de paciència i elaboració, de mastegar les jugades fins a digerir-les, de fabricar-les amb gust fins a desajustar el rival va ser el segell del combinat estatal. Un segell que s'acosta en simbolisme i filosofia al que el Barça de Pep Guardiola ha utilitzat al llarg d'aquests dos anys per estampar d'èxit i glòria la seva història amb una campanya inicial sense precedents amb sis títols de sis a les vitrines del Camp Nou.

Un estil que ha fet tocar el cel a tot el barcelonisme i que també fa dos anys va ser l'engranatge de l'equip que va dissenyar Luis Aragonés i que va donar fruits als espanyols en forma d'Eurocopa. La fórmula implantat pel tècnic d'Hortaleza ha estat recollida pel nou seleccionador que ha abusat del talent de la Masia i el Camp Nou per assegurar-se estar més a prop del camí triomfant.

Però no només la fórmula de com jugar i com intentar guanyar se sustenta en l'ADN sanguini que porten els jugadors barcelonistes. També els gols han estat fins ara tots de jugadors que tenen contracte blaugrana. Villa, presentat el 21 de maig com a blaugrana, n'ha fet cinc i és, juntament amb Sneijder (Holanda), el pitxitxi del torneig. Iniesta, amb una diana contra Xile, i Puyol, amb el gol d'ahir, són els altres golejadors de l'equip estatal.

Tots els títols.

El pas a la final d'ahir deixa a les portes del títol de campió del món a Espanya per primera vegada en la història. Un fet, que podria comportar que tots els jugadors blaugrana que apareixen en la fotografia que il·lustra la notícia –excepte Pedro i Busquets que no eren en l'equip de Luis Aragonés ara fa dos anys en l'Eurocopa d'Alemanya i Suïssa– assoleixin tots els títols que han disputat almenys una vegada: Eurocopa, Champions, lliga, supercopa d'Espanya, supercopa d'Europa, mundial de clubs, copa del Rei. Només els queda el mundial.

El mundial del 1994 dels EUA, també amb set blaugrana titulars

En el mundial d'ara fa setze anys als Estats Units, la selecció espanyola que entrenava Javier Clemente també tenia un clar segell barcelonista. En els quarts de final contra Itàlia, per exemple, el tècnic de Barakaldo va alinear un onze amb set futbolistes del Barça. Zubizarreta, Albert Ferrer, Abelardo, Nadal, Sergi Barjuan, Goikoetxea i Bakero van formar part d'un onze que completaven Otero (Celta), Rafa Alkorta (Real Madrid), Caminero (Atlético) i Luis Enrique (Real Madrid). En aquell partit, en què la selecció estatal no va poder arribar a les semifinals en caure derrotada per 2-1, van arribar a jugar un total de vuit jugadors del Barcelona. Julio Salinas, en el minut 60 de partit va saltar al terreny de joc per substituir el seu company Sergi. Un canvi que va mantenir la quota de set blaugrana en l'equip. Ahir, l'equip que ha passat a la final va acabar amb cinc blaugrana a la gespa (Xavi, Iniesta, Busquets, Puyol i Piqué).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)