Internacional

Hi haurà un campió mai vist

L'últim equip que va guanyar el mundial per primer cop va ser França, en la final del 1998

Espanya-Holanda, al Soccer City de Johannesburg el proper dia 11 de juliol. Per segon cop consecutiu en els mundials, una final entre dos equips europeus, dos equips que ara fa quatre anys no van passar dels vuitens de final a Alemanya, quan van ser eliminats per Portugal a Nurenberg i per França a Hannover. La final entre els homes de Vicente del Bosque i els de Bert van Marwijk significa que hi haurà una vuitena selecció campiona del món, ja que cap d'aquestes dues ha aconseguit guanyar cap mundial, fins ara. Per a Espanya aquesta ja és la millor actuació de la història, ja que supera la quarta posició aconseguida en el mundial del Brasil del 1950, mentre que per a la selecció holandesa, la de Johannesburg serà la tercera final després de les que va perdre el 1974 i el 1978 contra l'Alemanya Occidental i l'Argentina, respectivament.

El darrer cop que una selecció va guanyar el mundial per primer cop va ser el 1998, quan ho va fer la francesa contra el Brasil a l'Stade de France. El 2002, la canarinha va guanyar el seu cinquè títol, mentre que el 2006 va ser la quarta victòria dels italians. El mundial de Sud-àfrica, a més, també significarà que hi haurà una cinquena selecció europea que ha guanyat un mundial, després d'Alemanya, Itàlia, Anglaterra i França. L'Argentina, el Brasil i l'Uruguai l'han guanyat per a Sud-amèrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)