2a divisió FEF

El format de competició, el pitjor enemic possible

2a divisió B. El Llagostera jugaria actualment una segona fase per evitar descendir dues categories de cop, però al mateix temps està a tan sols un punt de lluitar per l’ascens a 2a A

El Llagostera està ben viu. El conjunt dirigit per Oriol Alsina encadena tres jornades sense perdre (cinc punts de nou possibles) i una sola derrota en els cinc partits disputats el 2021. El balanç en aquesta sèrie, tenint en compte la igualtat extrema en el subgrup A del grup tercer, és prou bo per mantenir les aspiracions a tot. I és que el format de competició instaurat per culpa de la pandèmia de coronavirus és el pitjor enemic per als clubs, que en només un parell de setmanes veuen com tenen a tocar una possible segona fase per lluitar per l’ascens a segona A, si els resultats són positius, o el patiment d’haver de remar per evitar una segona fase per no descendir dues categories de cop i instal·lar-se a la tercera divisió FEF, la cinquena categoria del futbol estatal, si els resultats són negatius. Aquesta és la situació que viu el Llagostera, que per sort ha viscut gairebé tot el curs en les posicions “tranquil·les” de lluita per l’accés a la primera divisió FEF, l’abans anomenada segona B Pro.

La victòria en el partit endarrerit de dimecres del Cornellà al camp de l’Andorrà, el segon classificat, i l’empat del Prat al Sagnier contra el Barça B deixa, però, els llagosterencs en la vuitena posició. Actualment, doncs, els d’Oriol Alsina jugarien en una segona fase juntament amb l’Hospitalet, el Prat, l’Olot i els últims quatre classificats del subgrup B (l’Atzeneta, l’Oriola, l’Atlètic Llevant i el València Mestalla) per evitar descendir dues categories i instal·lar-se a la 3a divisió FEF, la que serà el curs vinent la cinquena categoria del futbol estatal –els llagosterencs haurien de jugar quatre partits a anada i tornada amb els valencians i els tres primers classificats se salvarien i anirien a parar a la 2a divisió FEF, la mitjana de punts acumulats en l’actualitat s’arrossega en la segona fase.

El panorama, però, pot canviar d’un cap de setmana a l’altre. El Llagostera es troba a tan sols un punt de tornar a fer-la grossa i lluitar en una segona fase de la competició per ascendir a segona A, una tercera plaça que permetria als gironins acompanyar, actualment, l’Andorra i el Nàstic per jugar-se l’accés al play-off d’ascens a plata amb l’Ibiza-Eïvissa, l’Alcoià i el Vila-real B –els tres primers i el quart amb millor coeficient es classificarien per a les eliminatòries d’ascens–, tot plegat, de bojos.

Una línia molt fina

El subgrup A del grup tercer de segona B en el qual competeixen els equips catalans i l’Andorra és el més igualat dels deu subgrups que hi ha en total. En aquest, les distàncies són mínimes entre els equips, ja que, quan falten només sis jornades, saber els objectius finals de cada club és una autèntica quimera –n’hi ha que poden lluitar per ascendir a segona A; d’altres, per classificar-se per a la 1a divisió FEF, i d’altres, evitar caure a la 3a divisió FEF, per tant, conformar-se amb competir a la 2a divisió FEF–. Entre el Llagostera, vuitè, i el Barça B, tercer, hi ha només un punt, però entre l’antepenúltim, l’Hospitalet, i el conjunt blaugrana la distància és de només tres punts. L’únic equip que sembla despenjat i que té clara la seva lluita és l’Olot, cuer amb tan sols dotze punts, a vuit de la tercera posició i ja a set d’evitar la segona fase per la permanència.

Hi ha altres subgrups en què la igualtat també és màxima però no tan extrema. En el subgrup B del grup cinquè, el Don Benito, setè, disputaria la fase de permanència, però actualment té només tres punts menys que el Mèrida, el tercer classificat. La tendència en els altres subgrups, però, és que la distància sigui de més d’un partit entre la fase de permanència i la d’ascens a segona A. El cas antagònic al del subgrup català és el del subgrup A del grup cinquè, en el qual el Poblense, setè amb dotze punts, que jugaria una segona fase per no descendir dues categories de cop, es troba ja a onze punts del tercer, el DUX Internacional Madrid (tercer amb 23 punts).

El calendari fa pujada

Tot i que la igualtat i la competitivitat entre els equips fa complicat establir quin calendari és més lleuger o dur per cada equip, al Llagostera li queden sis partits duríssims per tancar la primera fase. Diumenge, els d’Alsina visiten un Espanyol B que encadena dues victòries en la lliga (a les 12 h). Els següents tres partits, els blau-i-vermells reben el Cornellà, visiten l’estadi Johan Cruyff per enfrontar-se al Barça B i reben el Nàstic, l’actual líder. Sens dubte, tres duels que marcaran el futur i els objectius finals de l’equip d’Alsina, que tancarà la lliga visitant l’Olot en el duel gironí del bronze i reben el Prat, dos equips que intentaran acumular punts per una hipotètica segona fase per la permanència.

Les cartes estan al damunt de la taula per a tots els equips, però sobretot per al Llagostera, que és a temps de tot, que segur que lluitarà per la cota més elevada i que sap que ara és l’hora de mantenir el cap fred i sumar tants punts com pugui.

IGUALTAT MÀXIMA

Entre el tercer i el vuitè hi ha un punt de diferència i tres possibles segones fases en joc

GRUP COMPETITIU

Quan falten sis jornades, saber els objectius finals de cada equip és una autèntica quimera

ANTAGÒNIC

En el subgrup A del grup 5, el primer equip en perill té 11 punts menys que el tercer

LA DISTÀNCIA ENTRE EL PRIMER EQUIP QUE JUGARIA LA FASE DE PERMANÈNCIA I EL QUE DISPUTARIA LA FASE D’ASCENS A 2A A

Subgrup 1 A
Racing Ferrol (7è) 17 punts
-5 del 3r (Zamora)
Subgrup 1 B
Numància (7è) 16 punts
-6 del 3r (Valladolid Promesas)
Subgrup 2 A
Alavés B (8è) 16 punts
-9 del 3r (Real Sociedad B)
Subgrup 2 B
Osasuna B (7è) 17 punts
-6 del 3r (Mutilvera)
Subgrup 3 A
Llagostera (8è) 19 punts
-1 del 3r (Barça B)
Subgrup 3 B
Atzeneta (7è) 15 punts
-6 del 3r (Vila-real B)
Subgrup 4 A
Recreativo (7è) 14 punts
-9 del 3r (San Fernando)
Subgrup 4 B
El Ejido 2012 (7è) 17 punts
-5 del 3r (Betis B)
Subgrup 5 A
Poblense (7è) 12 punts
-11 del 3r (DUX Internacional Madrid)
Subgrup 5 B
Don Benito (7è) 19 punts
-3 del 3r (Mèrida)

EL CALENDARI

Espanyol B-LLAGOSTERA j. 17
LLAGOSTERA-Cornellà j. 18
Barça B-LLAGOSTERA j. 19
LLAGOSTERA-Nàstic j. 20
Olot-LLAGOSTERA j. 21
LLAGOSTERA-AE Prat j. 22

Futbol. 2a divisió B Grup 3 A

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Nàstic 28 15 7 7 1 28 12
2 Andorra 26 15 7 5 3 18 13
3 Barça B 20 14 6 2 6 16 15
4 Badalona 20 15 5 5 5 12 13
5 Lleida 19 14 6 1 7 19 18
6 Cornellà 19 14 5 4 5 18 18
7 Espanyol B 19 14 5 4 5 16 16
8 Llagostera 19 14 4 7 3 11 12
9 L'Hospitalet 17 15 5 2 8 17 25
10 Prat 16 15 3 7 5 9 12
11 Olot 12 15 2 6 7 12 22
  2a fase d'ascens   2a fase a 1a FEF   2a fase de permanència
Darrera actualització: 24-03-2021 14:45:27
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)