2a divisió FEF

La diferència de gols, un valor afegit a controlar

2a divisió B. Amb l’empat al camp de l’Espanyol B (1-1) el Llagostera li ha guanyat el ‘goal average’ particular a un rival directe i dissabte buscarà fer el mateix contra el Cornellà

El Llagostera rebrà demà a la tarda (17.30h) la visita del Cornellà, un rival directe en la lluita per evitar acabar en la zona baixa i jugar-se la permanència en la segona fase. De fet, els verds són ara el vuitè classificat, el primer dels que jugaria la fase de permanència, amb només un punt menys que el Llagostera, que és sisè. Una victòria, doncs, permetria als gironins obrir una diferència de més d’un partit respecte tot un Cornellà, que abans de començar el curs estava cridat a lluitar més aviat per entrar a la fase d’ascens després de quedar-se a només un pas de l’ascens a 2a divisió A l’any passat. Amb aquest escenari no és estrany pensar que el Llagostera afrontarà el que fins ara serà el partit més important de la lliga, i és que del resultat en dependrà com els d’Oriol Alsina afrontaran les quatre jornades que restaran, on hauran de rebre les visites del Nàstic i el Prat i visitar els camps del Barça B i l’Olot.

Més que tres punts

La realitat és que a la gespa del municipal hi haurà més que tres punts en joc, i és que la igualtat que hi ha en la classificació –només quatre punts separen el tercer classificat, que lluitarà per pujar a 2a A, amb el vuitè, que lluitarà per evitar el descens a tercera– converteix cada resultat en transcendent. I ara que s’entra en la recta final entren altres factors a tenir en compte que també poden tenir el seu pes en or a l’hora de determinar per a què es jugarà la segona fase. Un factor clau és la diferència de gols, que pot decidir a favor o en contra en cas d’empats a punts que són més que previsibles, vista com evoluciona la lliga. En aquest sentit el partit contra el Cornellà encara guanya més transcendència, i és que després d’haver empatat a domicili en la primera volta si el Llagostera guanya demà encara posarà un punt virtual més de distància respecte un rival directe.

En l’aspecte del goal average el Llagostera ja ve d’aconseguir la victòria, i és que l’empat contra l’Espanyol B (1-1) va decidir la diferència de gols particular a favor seu –el Llagostera va guanyar 2-0 al municipal– amb l’únic equip que en aquests moments té empatat a punts. De fet, l’Espanyol B és l’únic rival al qui el Llagostera li ha guanyat, de moment, el goal average particular. Per contra, els blau-i-vermells també l’han perdut només contra un rival, l’Andorra, que amb 26 punts i en la segona posició ara per ara no sembla que hagi de ser un rival directe dels gironins. Amb l’Hospitalet, el Badalona, i el Lleida, tres rivals directes més, el Llagostera té la diferència de gols particular igualada, així que serà la general la que acabi desfent un possible empat a punts, així que cada gol en les cinc jornades que resten també tindrà el seu pes en or.

Guanyar demà al Cornellà suposaria guanyar el goal average a un segon rival directe i deixaria aquest aspecte molt ben controlat pels gironins, que dels rivals que li queden per jugar només el té pràcticament perdut contra el Nàstic –3-0 en l’anada–, líder destacat i que sembla impossible empatar-hi a punts.

ANDORRA
Llagostera 0-0 Andorra
Andorra 2-0 Llagostera
ESPANYOL B
Llagostera 2-0 Espanyol B
Espanyol B 1-1 Llagostera
General Llagostera -1
L’HOSPITALET
Llagostera 1-1 L’Hospitalet
L’Hospitalet 2-2 Llagostera General l’Hospitalet -14
BADALONA
Badalona 0-0 Llagostera
Llagostera 2-2 Badalona
General Badalona -1
LLEIDA
Lleida 1-0 Llagostera
Llagostera 1-0 Lleida
General Lleida +2
CORNELLÀ
Cornellà 0-0 Llagostera
General Cornellà -1
BARÇA B
Llagostera 1-0 Barça B
General Barça B +7
NÀSTC
Nàstic 3-0 Llagostera
General Nàstic +16
OLOT
Llagostera 1-1 Olot
General Olot -7
PRAT
Prat 0-1 Llagostera
General Prat -3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)