1a divisió

La lliga penja del derbi

1a divisió. L’Atlético busca donar un cop d’autoritat cap al títol guanyant el seu rival ciutadà; el Madrid, pressionat, necessita un triomf per continuar viu

L’Atlético de Madrid té l’oportunitat de donar un cop d’autoritat en la seva aspiració de guanyar la lliga. Els colchoneros, malgrat un ritme irregular en els últims partits, continuen encapçalant la classificació per sobre del Barça i el Madrid, tots dos a cinc dels deixebles de Diego Pablo Simeone, amb un partit menys que els seus dos perseguidors. El derbi sembla una oportunitat per als locals de clavar una queixalada mortal al seu adversari ciutadà i donar un cop d’autoritat a la lliga. Simeone, com sempre, s’allunya d’aquesta teoria. “Són tres punts, això està molt clar. Encara queda molta lliga. Aquest campionat és molt llarg i amb equips molt bons. Fa dotze jornades es deia que el Madrid i el Barcelona estaven molt lluny de la lliga i ara estan competint molt bé”, advertia el tècnic blanc-i-vermell, que va repetir la cantarella: “Des que vaig arribar aquí tots els partits són vitals.” Simeone tornarà a comptar amb Trippier, que torna després de deu setmanes de sanció, i també amb Carrasco, recuperat de les lesions. El dubte és la presència de João Felix en l’onze titular després de les seves suplències en els últims partits.

Sí l’Atlético busca donar un cop d’autoritat, el Madrid transita pel camí invers. Necessita recuperar confiança després de l’empat contra la Real Sociedad a casa. El derbi del Wanda no serà definitiu per a l’Atlético però ho pot ser per als blancs. Una derrota els deixaria a vuit punts i tocats anímicament. Zidane recupera per a aquest partit Benzema. El francès és l’home clau per posar fi a la falta de gol del Real Madrid, que sense el francès, autor del 30 per cent dels gols, perd un gran potencial ofensiu. “Cap dels dos és favorit, La història no importa. Hem d’anar amb la convicció de fer un bon partit i guanyar els punts”, va dir Zidane, que es veu, de nou, al caire del precipici però amb ganes de superar un nou contratemps. De moment, es mostra prudent i sigui quin sigui el resultat afirma que continuaran vius en la lliga. Un Madrid a qui tradicionalment el derbi local li és propici.

18 Partits guanyats 16

4 Partits empatats 5

2 Partits perduts 4

47 Gols a favor 43

16 Gols en contra 20

LA PRÈVIA

Són tres punts, això està molt clar; encara queda molta lliga. Aquest campionat és molt llarg i amb equips molt bons
Diego Pablo Simeone
entrenador de l’atlético
Cap dels dos és favorit, la història no importa; hem d’anar amb la convicció de fer un bon partit i guanyar tres punts
Zinédine Zidane
entrenador del r. madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)