La lliga voluntària per als equips de segona catalana veurà la llum avui o demà
FCF. La federació ja té a punt el format alternatiu per a l’única lliga que, de moment, ha quedat anul·lada després que no hi hagués setmanes per complir el pla de competició
La decisió d’anul·lar la temporada de segona catalana i mantenir la resta de competicions continua portant cua, tot i que sense excessiva polèmica pel fet de ser una decisió de consens entre el que van votar la majoria de clubs en l’enquesta que va fer la federació i el que va aprovar l’assemblea general per al pla de competició. “S’havien de jugar jornades intersetmanals i, tot i així, la temporada s’allargava fins a mitjans de juliol, i això no estava aprovat en assemblea. Per això s’ha fet la consulta als clubs i s’ha fet cas del que ha dit la majoria”, comenta el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i delegat a Girona, Jordi Bonet. Concretament, en aquesta enquesta hi podien votar els 128 equips de la categoria i van exercir el dret a vot 111, amb un resultat de 46 vots a favor de reprendre la competició tot i les circumstàncies i 65 en contra. A la demarcació de Girona el resultat encara ha estat més contundent, i és que dels 22 equips només cinc van votar-hi a favor i un no va participar en la consulta.
Des de la federació, però, ja es té a punt el format alternatiu perquè els equips de segona catalana que ho vulguin puguin inscriure’s en una lliga voluntària. De fet, està previst que avui mateix, o com a molt tard demà, s’anunciï aquesta competició i s’obri el procés d’inscripció. La previsió de la FCF és que aquesta lligueta arrenqui la primera setmana d’abril i s’acabi la primera setmana de juny, tot i que dependrà dels equips participants. El format d’aquesta nova competició voluntària es dividirà en les quatre demarcacions i els campions de cada una es jugaran el títol final entre ells. Arribar al final tindrà premi, i és que la FCF té previst premiar els clubs amb una rebaixa del cost arbitral d’aquesta lligueta que podria arribar fins al 100% en el cas del campió i el 25% en el cas dels semifinalistes.
Descensos de primera catalana
L’anul·lació de la temporada de segona catalana no afectarà els equips de la resta de categories, que no veuran canvis en la previsió d’ascensos i descensos per tal que la segona catalana sigui l’única categoria que s’hagi de reformular per a la temporada que ve –passaria a 156 equips repartits en vuit grups, en lloc de sis.
Tot i això, no es pot descartar del tot que no hi acabi havent descensos de primera catalana, una petició que els clubs ja havien fet en el cas que la segona catalana no s’acabés disputant. Això, però, no es podrà saber fins a finals de juny, quan es faci l’assemblea general –la temporada ja s’haurà acabat, així que primer els equips s’hauran hagut de guanyar la permanència al camp–, i només podria passar en cas que algú fes la proposta i s’aprovés per majoria.
Calendaris amb ‘trampa’
El que la federació també ha definit ja són els calendaris de les competicions, que ja està aprovat que es posin en marxa el 21 de març. La novetat és que no es començarà a jugar per la jornada en què s’havia aturat la competició, sinó que es farà a partir de la jornada que tocava jugar en aquella data i les jornades que han quedat pendents es recol·locaran entre el 4 d’abril, quan no hi havia d’haver jornada, i a partir del 30 de maig, per tal de respectar les peticions dels equips que no hi hagi coincidència entre equips.
Pendents del Procicat
Finalment, la FCF continua pendent del que pugui dir el Procicat aquesta setmana per mirar si pot posar en marxa les lligues de futbol de base de menors de 16 anys. En cas que es donés el vistiplau aquesta setmana per engegar aquestes competicions, la FCF vol que arrenquin el mateix cap de setmana del 20 i 21 de març per poder complir el pla de competició i acabar les lligues al juny, per evitar haver de prendre la mateixa decisió que amb la segona catalana.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024