Territorial

La permanència del Palamós s’aguanta per dos fils

1a catalana. El degà s’ha complicat molt la vida i té tres jornades per sortir de la zona de descens o haurà d’esperar que l’assemblea li faci la feina

El Palamós està immers en una muntanya russa que li pot arribar a sortir molt cara. Després de començar malament la temporada i que això provoqués la dimissió de Joan Mármol i l’arribada d’Edu Vílchez a la banqueta, el degà va acabar molt bé la primera volta, amb cinc partits consecutius sense perdre i sumant 11 punts dels 15 possibles. Això va permetre al Palamós somiar amb la possibilitat d’escalar cap a la zona alta de la taula i lluitar per objectius ambiciosos, però res més lluny del que ha passat. En aquesta segona volta el degà està en caiguda lliure. No ha guanyat cap dels sis últims partits i ha firmat un pobre balanç de dos empats i quatre derrotes que han fet caure l’equip fins a la zona de descens, d’on tindrà complicat sortir en les últimes tres jornades de lliga.

Després que el Vic superés ahir el Llagostera B en l’últim duel que quedava ajornat, el Palamós està ara a cinc punts de la permanència quan només en queden nou per disputar. Els d’Edu Vílchez sumen 17 punts, mentre que el Vic i el Llagostera B en sumen 22. Tot fa pensar que aquests tres equips seran els que lluitaran per evitar la vuitena posició que ocupa el Palamós i que comporta el descens, ja que per sobre el Bescanó ja suma 24 punts i per sota el Vic Riuprimer, amb 13, està virtualment descendit, mentre que la Jonquera, amb un punt, no té res a dir des de fa setmanes. Amb aquest escenari els del Baix Empordà necessiten un canvi de rumb de manera urgent per evitar el descens a 2a catalana, que representaria un cop duríssim per a l’entitat. L’esperança més gran que té el Palamós és que pot tenir dues vies per salvar-se.

La via esportiva

Queden tres jornades perquè el Palamós surti de la zona de descens, i per fer-ho cadascun d’aquests duels serà clau. Els palamosins diumenge visiten el Vic, el rival més immediat en la classificació, i després rebran la visita de la Jonquera, un equip al qual seria un fracàs absolut no guanyar –els fronterers només han sumat un punt fins ara– i tancaran la lliga al camp del Llagostera B, que també s’ha encantat en les últimes jornades i podria arribar a patir per salvar la categoria.

La via de l’assemblea

Si pel que sigui el Palamós acaba la lliga en les tres últimes posicions i perd la categoria sobre la gespa, encara li podria quedar una bala a la recambra per evitar el descens. Hi ha molts clubs del futbol català i moltes iniciatives en marxa per demanar que la temporada acabi amb ascensos però sense descensos, a causa dels canvis que s’han hagut de fer en el pla de competició previst. Això, però, només es pot aprovar en l’assemblea general ordinària de la FCF, en què poden participar tots els clubs federats i que se celebrarà a final de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)