AINA VIDAL
DIPUTADA DE ‘EN COMÚ PODEM’
“El futbol ha d’entendre que la societat ha canviat”
“Volia assenyalar el valor simbòlic que té que es vacunin abans els futbolistes de la selecció espanyola que la gent que ha sostingut la vida de tothom durant la pandèmia”
Mentre els jugadors i tècnics de la selecció espanyola es vacunaven contra la Covid-19, l’endemà de la polèmica que va esclatar per la manera com es va mostrar contrària a aquest fet, Aina Vidal (Barcelona, 22 de març del 1985) s’explicava en una conversa amb aquest diari.
Déu-n’hi-do la reacció que hi va haver a les seves paraules...
No esperava una repercussió així, ni els atacs furibunds que he rebut. Tot plegat explica com és el món del futbol: hi ha certs àmbits que es creuen per damunt de tot i no permeten ser qüestionats. Crec que és important que les seleccions no s’allunyin dels valors i l’estat anímic del país que representen. A Espanya, on les vacunacions s’han fet de manera molt igualitària, sembla que sigui inqüestionable que la selecció de futbol s’hagi de vacunar i, en canvi, no hi ha cap debat sobre si certs sectors essencials, com les caixeres o les cuidadores, han de rebre la vacuna de forma prioritària.
Amb allò dels “onze homes que donen cops a una pilota” se li’n va anar la mà?
He, he. Encara que no ho sembli, m’agrada el futbol! Soc del Barça des que era petita! Em sap greu que aquesta frase s’hagi tret de context per ser utilitzada en contra meva. Però, en part, celebro que la polèmica em permeti explicar-me, perquè crec que el futbol representa moltes coses. Amb aquesta frase, i amb la resta del que vaig dir, volia assenyalar el valor simbòlic que té que es vacunin abans els futbolistes de la selecció que, per exemple, la gent que ha sostingut la vida de tothom durant la pandèmia.
Els futbolistes, en tot cas, són els que menys culpa tenen de la situació.
No situo la responsabilitat en ells, sinó en qui decideix que ells fan un servei essencial, menystenint els treballadors invisibles, que haurien de ser més reconeguts.
Si hagués sabut la polèmica que generaria, s’hauria contingut?
No. S’han pogut debatre coses al voltant del futbol de les quals, habitualment, no es parla. En aquest sentit, em va sorprendre molt la resposta de Luis Enrique a la meva frase, encara que fos treta de context. Més enllà de les meves paraules, parlar d’indiferència quan ha aparegut aquesta polèmica al voltant de les vacunes és el pitjor que podia fer. Els membres de la selecció representen el país i els seus valors, i això hauria d’implicar deixar enrere els privilegis que sovint han tingut i altres qüestions, com ara el masclisme, l’LGTBI-fòbia i el racisme, de les quals sembla que no es pugui parlar.
Finalment, els membres de la selecció espanyola s’han vacunat...
Les vacunes no poden ser a la carta, per a ningú. I una selecció no es pot allunyar de la societat que representa.
La seva opinió, que és la d’En Comú Podem, ha provocat algun conflicte amb el PSOE, amb qui comparteixen el govern a Madrid?
No. Podemos es va manifestar en la mateixa línia en la seva roda de premsa... Però reitero: la qüestió no és per què van primer els futbolistes, sinó qui ha d’anar primer i quins són els sectors que deixem enrere. Si el futbol vol seguir representant la societat, ha d’entendre que la societat ha canviat.
Vostè ha dit que la selecció espanyola també la representa. Seguirà els partits de l’equip de Luis Enrique a l’Eurocopa?
Sí. Em vaig aficionar a la roja en el mundial de Corea i m’ha donat molt bons moments. Per això em va saber greu la frase de Luis Enrique, però no li ho tinc en compte. Seguirà sent un referent per a mi.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024