L’Olot aconsegueix que l’IVA de les entrades i els abonaments sigui del 10%
Guanya la batalla. El club olotí aconsegueix que el Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Catalunya resolgui a favor seu la reclamació presentada per tal que l’IVA que s’ha d’aplicar en aquests aspectes per als clubs de segona B i tercera sigui del 10% i no pas del 21%
L’Olot, juntament amb el despatx TAX Economistes i Advocats, ha aconseguit crear un nou precedent a l’hora de carregar el 10% d’IVA de les entrades i els abonaments en comptes del 21% estipulat per a tots els clubs no professionals de segona B i tercera. El club de la Garrotxa va presentar una reclamació economicoadministrativa pel que fa a l’IVA que s’ha d’aplicar en la venda d’entrades i abonaments dels socis en què es determinava que s’havia de considerar la segona B i la tercera divisió com un espectacle esportiu de caràcter aficionat.
Mentre que l’administració d’Hisenda considerava que el sol fet de tenir algun jugador amb fitxa professional ja comportava que es considerés la categoria de caràcter professional, el Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Catalunya (Tearc) conclou que és al Consell Superior d’Esports (CSD) a qui correspon la qualificació d’un esport com a professional, sense perjudici de la tipologia de les fitxes que tinguin els jugadors. És en aquest punt en què el Tearc dona la raó a l’Olot en la reclamació presentada i crea un precedent amb una resolució de vital importància per a tots els clubs de futbol aficionats, que tindran la seguretat d’aplicar de manera correcta l’IVA corresponent i, en els casos que pertoqui, fer les actuacions que corresponguin perquè es recuperi l’IVA ingressat de més, un aspecte que sempre beneficiarà el soci o aficionat, que acaba sent el consumidor final.
L’Olot, un exemple
Des de fa anys, l’Olot és un dels clubs de Catalunya que s’han mostrat més exigents amb els òrgans competents i les administracions a la recerca de la igualtat esportiva i econòmica entre els clubs de l’Estat. La junta presidida per Joan Agustí mai ha estat callada davant el que han considerat greuges insalvables entre entitats que competien en una mateixa categoria però sense una normativa comuna, amb deutes i impagaments constants a l’administració i als seus jugadors, entre d’altres. Els olotins sostenen el seu projecte amb una aposta ferotge pel futbol social sostenible en què utilitzen el futbol com a eina d’integració, promouen uns valors ferms i bàsics, el rigor econòmic i un model de joc arrelat en la tradició i el propi planter.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024