Champions

Benzema mana

Més efectius. El Madrid fa un partit gris al Bernabéu contra el Xakhtar, però el francès ho resol amb un doblet i encarrila la classificació

Real Madrid 2 Xakhtar 1

REAL MADRID:Courtois; Carvajal (Nacho, 66’), Militao, Alaba, Mendy; Casemiro, Kroos, Modric; Lucas Vázquez, Vinícius i Benzema (Jovic, 80’).XAKHTAR DONETSK:Trubin; Dodo, Marlon, Matvlyenko, Ismaily; Stepanenko (Marcos Antonio, 80’), Alan Patrick (Marlos, 80’), Maycon; Tete (Sudakov, 80’), Mudryk (Solomon, 71’) i Fernando (Dentinho, 86’).GOLS:1-0 (14’) Benzema. 1-1 (39’) Fernando. 2-1 (61’) Benzema.ÀRBITRE:Benoit Bastien (francès).T.G.:Als locals Mendy i Casemiro, i al visitant Dentinho.

El Madrid cada vegada necessita fer menys per guanyar i ahir ho va tornar a demostrar, ja que va superar el Xakhtar gràcies a l’efectivitat de cara a porteria de Benzema (2-1). Va ser l’únic que va marcar la diferència en un matx en què el conjunt ucraïnès va dominar bona part del partit i que va fer mèrits per endur-se un resultat millor. La realitat, però, és que els blancs ja tenen un peu a vuitens, mentre que el Xakhtar tindrà complicat fins i tot jugar l’Europa League.

L’inici del partit va ser un miratge. Tot i un xut al pal d’Alan Patrick, el domini va ser dels blancs, que es van avançar ràpid en el marcador. Era el minut 14 i Vinícius li va robar la cartera a Marlon dins l’àrea i li va regalar el gol a Benzema. Amb l’1-0 semblava que el partit podria seguir el guió de fa quinze dies, quan va acabar 0-5, però va resultar ser del tot diferent. El Madrid va abaixar les revolucions i el Xakhtar va dominar clarament. Arribava amb facilitat a l’àrea de Courtois i els xiulets van començar a aparèixer. No es va fer estrany que en el minut 39 Fernando, després d’una deixada amb el pit d’Alan Patrick, afusellés amb una volea i empatés el partit. De fet, els visitants van fer mèrits per anar-se’n al descans guanyant, i Fernando va tenir l’1-2 als seus peus amb un xut creuat en l’última jugada de la primera part que va obligar Courtois a treure una bona mà.

El guió estava clar i va seguir en la represa. El Xakhtar controlava, buscava el gol, i ho feia tot pràcticament bé menys definir. I el Madrid, que semblava que ni hi era, va tornar a treure les urpes gràcies a un Benzema que tot el que toca ho converteix en gol. L’acció, això sí, la van signar Casemiro i Vinícius, que de nou li va donar el gol mig fet al francès (61’). Un cop i poc més, perquè els visitants van tornar a controlar el partit i van arribar a tenir bones ocasions per empatar el partit, però no hi va haver manera que la pilota volgués entrar.

És bo que l’afició ens desperti amb algun xiulet. Hem abaixat la intensitat després del gol