Més futbol

Kiko Ramírez (tècnic de la Pobla): «M'agrada tenir la pilota i derrotar els contraris amb ella»

«Han debutat jugadors amb el primer equip, però cap d'ells s'ha consolidat»
a millorar
«S'ha de parlar clar i ser humil: el primer objectiu sempre és la permanència»
l'objectiu
«Hem de tenir clar a què estem jugant i saber adaptar-nos a cada situació»
saber reaccionar
«Es treballarà en funció del rival, però això no significa perdre la nostra identitat»
entrenaments

—El dia de la seva presentació va comentar que volia acostar la Pobla al Nàstic, com es fa això?

—«Em refereixo a la manera de treballar. Vull professionalitzar l'equip. I això es fa, per exemple, modificant els horaris d'entrenament i passant-los al matí, com el primer equip. Es tracta de tenir rigor professional, dins i fora del vestidor, i transmetre als jugadors una nova manera de treball, uns hàbits. Al juvenil ja feia tres anys que seguia aquest mètode i ara continuaré igual.»

—El treball matinal permetrà a tots els futbolistes compaginar-lo amb la feina o els estudis?

—«Aquest és un requisit de què es va parlar amb tothom abans de renovar els jugadors: els que estudien, ho faran a la tarda, i els que treballen també podran compaginar-lo. Era un requisit per continuar i és cert que alguns no han seguit per això.»

—En quina mesura ha influït el seu bon any al juvenil perquè li hagin fet confiança a la Pobla?

—«El que vam aconseguir amb el juvenil és el fruit de tres cursos en què vam aconseguir fer un bon bloc, amb els hàbits ben assumits. El primer any teníem un equip molt jove –amb juvenils de primer any– i molta gent ja ens deia que podia ser una decisió arriscada; però ho vam fer així, ens va sortir bé i l'any següent vam pujar a la màxima categoria del futbol juvenil.»

—En el relleu de Coch, va parlar de la necessitat d'introduir canvis.

—«Quan canvies un entrenador assumeixes que canvia la manera de treballar. Santi fins aleshores havia treballat molt bé. Jo volia que el canvi fos radical, amb molta intensitat en els entrenaments, per començar. Per mi, a més, el vestuari és molt important: hi ha una sèrie de normes internes a complir com són la puntualitat o mantenir un nivell de forma òptim. Has de poder parlar amb el jugador en un idioma que entengui, en l'idioma del futbol. El jugador de la Pobla ha de veure que treballant pot ser jugador de futbol, que pot arribar a ser jugador del Nàstic. Sí que han debutat jugadors amb el primer equip però tampoc s'han consolidat, aquesta és l'assignatura pendent que té el club i jo mateix.»

—Quin és l'objectiu de l'equip?

—«En el món del futbol s'ha de parlar clar i ser humil, i el primer objectiu –sempre– que s'ha de plantejar un equip és la permanència. L'objectiu serà aquest fins que s'aconsegueixi; una vegada assolit ja mirarem més a dalt si fa falta, però ara no toca.»

—I quin perfil té la seva plantilla?

—«La majoria són sub-23 [excepte Virgili, Ñoño i Cristino]. El més important és que tinguin actitud, si no, la qualitat no serveix de res. Per això té tant valor que els més experimentats, però també els més joves, siguin els que més voluntat estan demostrant en la pretemporada.»

—Quin futbol farà la Pobla?

—«Vull que l'equip sàpiga a què juga per poder reaccionar en cada situació del partit: quan ens marquen un gol, controlar els temps, quan tenim la pilota i quan no, o quan juguem a casa i fora. No podem improvisar. M'agrada tenir la pilota i derrotar els contraris controlant-la, però mai pots oblidar contra qui jugues i també hem de saber jugar sense pilota. Per això és tan important l'estratègia, t'obre els partits encallats, però també en les tasques defensives és clau.»

—Com veu els rivals?

—«Hem de respectar tots els rivals, tant l'Espanyol, el primer compromís que tindrem en la lliga, com la Muntanyesa, el segon. Quan acabi la primera volta hi haurà conclusions. No podem pensar més enllà.


entRevista a KIKO RAMÍREZ.

Tècnic de la Pobla de Mafumet

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)