FUTBOL FEMENÍ
Creixement sense fre
En cinc anys han aparegut 219 nous equips a Catalunya
El futbol femení creix a pas de gegant. En només cinc temporades (entre la 2005/06 i la 2009/10) la Federació Catalana de Futbol ha passat de tenir 126 equips femenins inscrits a tenir-ne 345. Lògicament, Barcelona és la demarcació que n'aglutina un major nombre (219), però just darrere es troba Girona, amb 55 equips repartits entre una trentena de clubs.
L'Euromat Estartit és el que talla el bacallà gràcies a la plaça en la superlliga i l'experiència d'anys. El Girona i el Cornellà del Terri el segueixen a curta distància amb un equip a primera estatal. Totes tres entitats tenen un llarg recorregut i s'han estabilitzat en les dues màximes categories, malgrat que el Cornellà va ser l'últim a fer-hi el salt. El seu coordinador, Frederic Bailina, considera que la clau de l'èxit és la predisposició de les jugadores: «Mai han demanat res a canvi. Els agrada el futbol i lluiten per mantenir el que s'ha aconseguit.»
Necessitat d'ajudes econòmiques.
Els nous equips.
Líder en llicències.
Els orígens del futbol femení
El 1917, durant la Primera Guerra Mundial, un grup de dones va organitzar un partit de futbol per poder aconseguir diners per als militars ferits. Aquesta petita acció solidària va originar la llarga i dura trajectòria del futbol femení. La popularitat del Kerr's Ladies Team va ser tan impactant que en ocasions era més seguit que els partits masculins. L'organització, Football's Association, va detectar aquest fenomen i va tallar-lo en sec. Va prohibir la participació d'equips femenins en competicions oficials. El 1969 va desaparèixer una censura que no només va frenar un grup de dones que practicaven un esport, sinó l'evolució del paper de la dona en el món esportiu. Una barrera que ha costat de trencar.
Publicat a
Notícies
Dissabte,16 novembre 2024