Rolfö vol pagar el deute
Champions. La sueca va fer el gol que va eliminar el Barça en les semifinals del 2020 a Anoeta en un partit en què les blaugrana van perdonar claríssimes ocasions per guanyar
Fridolina Rolfö (1993, Suècia) és un dels noms propis de la semifinal de la Champions que jugaran el Wolfsburg i el Barça. El primer episodi el tenim demà al Camp Nou (a les 18.45 h) amb una assistència que pot tornar a superar els 90.000 seguidors. De fet, ahir es van posar a la venda les últimes 6.000 entrades.
Fins a l’estiu el nom de la davantera encara provocava malsons entre els seguidors culers per aquella maleïda rematada a Anoeta el 25 d’agost que va deixar el Barça fora de la final de la Champions del 2020 en un partit on l’equip que entrenava Lluís Cortés va perdonar el que no està escrit davant de porta.
Rolfö, que no és una especialista de cara al gol, va ser la més múrria en una jugada plena de rebots (68’) i va pescar la pilota per col·locar-la lluny de l’abast de Paños. El Barça, que també va rondinar per l’arbitratge, va tenir un munt d’ocasions abans que acabés amb un equip ple de jugadores d’atac (Hermoso, Oshoala, Hansen i Martens).
En la final les alemanyes pagarien l’esforç del partit duríssim que van jugar contra el Barça i cedirien contra el Lió (1-3), que va encadenar el seu cinquè títol, el setè del seu brillant historial.
El compte pendent
Aquell gol de Rolfö va convertir la jugadora en l’heroïna del futbol suec i alemany, però la davantera encara persegueix com les grans figures del futbol continental el títol més desitjat: la Champions. La temporada anterior al gol d’Anoeta en plena pandèmia, la internacional era una de les figures del Bayern de Munic i aquella vegada va ser l’equip alemany el que va caure en unes històriques semifinals contra el Barça. L’equip de Cortés va accedir a la seva primera final, un pas decisiu cap a l’elit que acabaria confirmant dos cursos després amb el títol europeu.
La sueca és ara, doncs, en el lloc adequat. A punt per afrontar una semifinal que omplirà el Camp Nou en un equip que ha guanyat tots els partits aquesta temporada, que sap a què juga i que, malgrat les baixes, disposa d’un potencial que el fa un altre cop favorit al títol. Ella, amb tot, avisa per experiència pròpia sobre el Wolfsburg. “Com serà el partit? L’evolució del Barça aquests últims anys l’ha convertit en un equip amb un nivell superior cada temporada; però, tot i això, sempre és difícil jugar contra els equips alemanys. Afrontem la semifinal amb respecte, però també amb la confiança que, si fem el nostre joc, podem arribar a la final.”
Rolfö, acostumada a jugar d’extrem, va jugar contra el Madrid de lateral avançada per aprofitar la seva velocitat; el mateix que va fer una altra exjugadora del Wolfsburg, Hansen (2014-2019) per l’altra costat. La noruega tampoc va aixecar el trofeu amb les wölfe (llobes). Hi ha una tercera jugadora del Barça que va jugar a l’equip alemany, Ingrid Engen (2018-2021). Pels que vegin fantasmes a tot arreu, el Wolfsburg femení es va fundar amb el nom d’Eintracht, de no gaire bon record al Camp Nou.
Hegemonia
La presència del Barça en les semifinals és la cinquena des del 2017 quan les va jugar per primer cop. Només el Lió hi ha arribat les mateixes vegades.
Durant aquest temps alguns clubs ja han començat a deixar clar quins són els que marquen la línia a Europa: PSG (4), Wolfsburg (3), Chelsea (3), City (2) i Bayern (2),
PROTAGONISTES
LA DADA
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024