2a divisió FEF

L’Olot remunta al camp del líder i s’aferra a la lluita per la salvació (1-2)

L’Olot ha remuntat al camp del líder, el València Mestalla, en una classe d’efectivitat a l’àrea contrària que li ha permès sumar tres punts que li permet continuar creient amb el miracle de la permanència (1-2). El filial valencianista ha estat molt superior en un primer temps en que ha estavellat tres pilotes al pal i Esquerdo ha establert l’1-0. En la segona, els olotins han estat millors, més ordenats i eficaços en els metres finals. Busquets ha empatat aprofitant una pilota a l’espai de Castells i Eloi Amagat, a passada de Xumetra, ha culminat la remuntada final.

L’inici del partit ha estat elèctric i explosiu amb un València Mestalla tancant a la seva pròpia àrea a l’Olot. Abans del primer quart d’hora, el filial ja havia estavellat dues pilotes al pal davant d’un conjunt olotí superat.

Ja en el minut 2, Arnau ha hagut d’intervenir de manera providencial per rebutjar una rematada de Marí després d’una passada de Yeyu, que havia marxat de Gonzalo. L’Olot s’ha intentat espolsar la son de les orelles amb una tímid aproximació de Cerdà (8’), però una pèrdua posterior de Vilanova ha propiciat el primer xut al pal dels valencianistes a través de Marí (10’). De nou Cerdà ha intentat respondre i ha caigut dins de l’àrea en una acció molt protestada dels garrotxins que semblava que l’àrbitre assenyalaria com a penal però finalment se n’ha desdit (12’). Un minut després de la polèmica acció, Guerra ha provat un bon xut des de fora de l’àrea que s’ha estavellat en el pal (13’), just abans de la primera rematada entre els tres pals dels olotins quan Bigas ha provat una centrada que Manel Busquets ha intentat endreçar a dins amb el cap. (18’).

Després d’un tram tranquil per als de Blázquez i Arriola, Javi Guerra ha tornat a topar amb el pal, el tercer, però aquesta vegada Esquerdo ha caçat el refús sol, i en possible posició antireglamentària, per fer l’1-0 (31’). L’Olot no ha donat cap símptoma de millora en el seu joc, ni orgull de buscar l’empat de seguida, i és que, els locals han pogut fer el segon però Terma ho ha evitat desviant una pilota que entrava a dins de la porteria plorant (37’).

Remuntada per creure-hi

En la segona part, l’Olot ha sortit amb una altra cara al terreny de joc. Ja en el 47’, el col·legiat ha anul·lat un gol als de la Garrotxa per una suposada falta al porter després d’una jugada amb rebots i imprecisions i en el 53, Castells ha fet una passada brillant a l’espai que Busquets ha fet encara més bona retallant Bernad i fent l’1-1 (53’).

El València Mestalla ha intentat reaccions i ha gaudit d’un parell d’ocasions a través d’Esquerdo, que gairebé aprofita una errada d’Arnau en la sortida de pilota (68’), i una segona de Marí, després d’una jugada d’estratègia (74’).

El tram final ha estat un atac constant dels locals, que han intentat tancar en la seva pròpia àrea a l’Olot per buscar ni que fos l’empat però els olotins s’han defensat amb ungles i dents, i un bon Arnau, per aferrar-se a la permanència. Els de Blázquez i Arriola es troben a sis punts del play-out i de la salvació total lligant un triomf 106 dies després.