Champions

Encara més llegenda

Guardiola. El català s’erigeix en l’únic tècnic que aconsegueix dos triplets amb dos equips diferents. El primer va ser amb el Barça l’any 2009 i el segon, ahir amb el Manchester City

En acabar el partit, les càmeres de televisió van aconseguir captar una de les imatges més icòniques de la final de la Champions. Després de saludar-se amb el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, Pep Guardiola, amb la medalla de campió penjada al coll, caminava cap a l’escenari principal mentre clavava els seus ulls a la copa més desitjada amb un somriure que no podia esborrar del seu rostre. Una mirada que val més que mil paraules, i és que el de Santpedor ha hagut d’esperar 12 anys per tornar a aixecar l’orelluda, però l’espera segur que li ha valgut la pena.

Guardiola ha col·leccionat títols de la Premier League durant les set temporades que fa que dirigeix el conjunt anglès, però res és més valuós ni dona més prestigi en el futbol europeu que el trofeu que t’acredita com a campió continental. És la tercera Champions que guanya Pep Guardiola en la seva carrera com a entrenador, però en suma una més de la seva època com a jugador, concretament la de Wembley 92 amb el club del seu cor. També amb el Barça havia aconseguit els dos últims títols de la màxima competició intercontinental, la temporada 2010/11 i abans, la 2008/09, curs en què va coronar un triplet inèdit fins aleshores a Europa.

Ahir a Istanbul ho va tornar a fer. La victòria número 300 del de Santpedor al capdavant del Manchester City va ser la més especial, ja que no només significa la primera lliga de campions per als citizens sinó que ell s’erigeix en el primer entrenador que guanya dos triplets amb dos equips diferents. A més, Guardiola entra en el selecte club dels tècnics que tenen tres copes d’Europa. El darrer esglaó fins a la glòria, però, no va ser gens fàcil, ja que durant la final va tenir un parell d’ensurts ben grossos, a part de veure com els seus jugadors no aconseguien controlar els nervis de ser els clars favorits per endur-se la final. Guardiola va viure l’enfrontament amb molta passió i va desfermar-la amb el xiulet final repartint abraçades amb el seu cos tècnic i llançant petons als seus jugadors. Guardiola és ja llegenda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)