Mundial

A Espanya i cinc països més

Mundial 2030. La candidatura conjunta amb Portugal i el Marroc serà la seu del torneig

El del 2030 serà un mundial inèdit, que traspassarà totes les fronteres. No celebrar-lo en una seu única no és res nou. L’any 2002 ho van fer Corea i el Japó, i el 2026 ho faran el Canadà, els Estats Units i Mèxic. Però disputar-lo en sis països diferents no havia passat mai. La FIFA apuja l’aposta: el torneig es jugarà en tres continents diferents. Res de centralitzar.

El màxim organisme del futbol mundial va fer oficial ahir que la candidatura conjunta d’Espanya, Portugal i el Marroc serà l’encarregada d’organitzar el mundial del 2030. Era l’única candidatura i el consell de la FIFA va aprovar-ho per unanimitat. Ara bé, no tots els focus del torneig estaran en aquests tres llocs. Aprofitant el centenari del primer mundial de la història, celebrat l’any 1930 a l’Uruguai, la FIFA organitzarà una celebració i un partit inaugural al país sud-americà. I no serà l’única excepció, ja que l’Argentina i el Paraguai també seran seus dels altres dos partits que obrin foc en la competició més gran del món del futbol pel que fa a seleccions. Després, la resta dels partits es jugaran a Espanya, Portugal i el Marroc.

En espera de saber els estadis que acolliran partits de la competició, l’Spotify Camp Nou, el Santiago Bernabéu, el Metropolitano, La Cartuja i San Mamés tenen assegurat ser una de les seus, tal com van avançar diversos mitjans. L’estadi de l’Espanyol, l’RCDE Stadium, també forma part de la llista de candidats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)