L’Escala i l’Olot es reparteixen punts en el primer derbi de l’any (2-2)

L’any nou ha començat com va acabar pels olotins, amb repartició de punts en un derbi. L’Escala, en canvi, que venien de perdre, el punt sumat avui ha estat una millora. Tot i això, tant els homes d’Aday com els de Dólera s’han quedat amb ganes de més, perquè ambdós conjunts les han tingut per desencallar el partit, però no prou efectives per moure el marcador final (2-2)

L’any i el derbi al Nou Miramar ha començat tens i amb un ritme alt, com s’espera d’un derbi, però cap dels dos conjunts ha estat prou endollats els primers minuts. I han hagut de lluitar contra un tercer protagonista, el vent. Els garrotxins, que han jugat la primera meitat amb el vent a favors, han estat els primers d’apropar-se i provar a la porteria rival. Moha amb una bona jugada individual ha testat a Nacho que, atent, no ha deixat celebrar res als visitants. La segona oportunitat la cedit l’Escala. L’àrbitre ha xiulat una cessió en defensa al porter local, però la falta indirecta no ha servit als olotins per obrir el marcador. Els locals també han tingut la seva amb un xut de Pime que ha marxat desviat. Però no ha estat suficient per espantar els de Dólera que, deu minuts després, a través un servei de banda i l’ajuda del vent, atent i anticipat, Marc Mas, ha firmat el primer gol de l’any, del partit i de l’Olot (36’). I els últims minuts de la primera part no han donat temps per revertir-ho als locals, i han marxat el vestidor perdent per la mínima.

El segon temps ha començat amb més pals que passades. I el descontentament de la grada amb el col·legiat, ha augmentat amb el segon gol dels garrotxins. Marc Mas ha tornat a ser l’encarregat d’anotar la diana, signant aquest cop el segon de l’any, del partit, de l’Olot i el personal (58’). Guillem Terma ha iniciat la juga dins l’àrea, i Roquet, uqe havia entrat al descans per Moha, l’ha volgut acabar, però, al segon pal, l’esperava Mas per signar la feina. Els locals han quedat estabornits després de la segona diana. O això semblava, perquè després de dues ocasions més dels de Dólera, el conjunt d’Aday ha sabut dir la seva i, com sol passar, Xumetra ha fet honor a la llei de l’ex, marcant el gol que retallava distàncies (63’’). I no només l’han sabut dir una vegada. Tot i no haver-hi un domini clar, per cap dels dos conjunts, els locals han sabut trobar l’empenta en el primer gol per empatar el partit. Aquest cop, obra de Pime (74’). Els últims minuts , tot i que l’Olot ha estat qui més perill ha creat, el control no ha existit al Nou Miramar, i amb el 2-2 al marcador ha acabat el primer partit i el primer derbi de l’any.