1a divisió

Un escàndol

1a divisió. Tres controvertides intervencions del VAR –dues de les quals, esperpèntiques– i un gol en el 99’ permeten al Real Madrid remuntar i imposar-se a l’Almeria, que guanyava 0-2 al descans

Real Madrid 3 Almeria 2

REAL MADRID:Kepa; Carvajal, Nacho (Joselu, 46’), Rüdiger, Mendy (Fran García, 46’); Tchouaméni, Kroos (Camavinga, 83’), Valverde (Ceballos, 71’), Bellingham; Vinícius i Rodrygo (Brahim Díaz, 46’).ALMERIA:Maximiano; Pubill (Pozo, 72’), Kaiky, Edgar, Chumi, Akieme; Robertone (Melero, 85’), Lopy; Arribas (Lázaro, 80’), Ramazani (Embarba, 70’) i Milovanovic (Luis Suárez, 75’).GOLS:0-1 (1’) Ramazani. 0-2 (43’) Edgar González. 1-2 (57’) Bellingham (p.). 2-2 (67’) Vinícius. 3-2 (99’) Carvajal.ÀRBITRE:Hernández Maeso (col·legi extremeny) amb Hernández Hernández (col·legi canari) al VAR.T.G:Als locals Camavinga, Carvajal, Bellingham; als visitants Ramazani, Lopy, Pozo, Edgar i Luis Suárez.T.V:a l’entrenador de l’Almeria, Gaizka Garitano.

L’arbitratge que van perpetrar Hernández Maeso, sobre la gespa, i Hernández Hernández, al VAR, en el Real Madrid- Almeria va ser un escàndol. Farà parlar molt, ja ho va fer ahir, el que va passar al Santiago Bernabéu, en la victòria del conjunt blanc (3-2) sobre el cuer en un duel que es va decidir amb gol de Carvajal en el minut 99. El VAR i les decisions arbitrals van rebentar el partit a l’Almeria, que anava guanyant 0-2 al descans. Tot es va desencadenar en la segona meitat, amb l’esperpent arbitral com a protagonista, amb decisions que van beneficiar el Real Madrid i el van acostar a la remuntada que va acabar culminant.

Tres intervencions del VAR, per fer rectificar la decisió de l’àrbitre de camp, en només 15 minuts, van ser clau i d’aquestes almenys dues, errònies. Amb 0-2 doncs, el VAR va entrar primer per assenyalar un penal per mans favorable al Madrid, que no era perquè hi ha una falta de Joselu sobre el defensa que comet l’infracció i que va significar l’1-2; després per anul·lar un gol a l’Almeria que hauria estat l’1-3 per una falta de Lopy en l’inici de la jugada; i, finalment, per donar per vàlid un gol de Vinícius, que va ser el 2-2, que no va quedar clar realment si era mans o no. Els dos primers gols blancs, doncs, no haurien d’haver pujat al marcador perquè van ser dues accions en què el VAR no ha d’entrar. En el penal, perquè no era i en el gol de Vinícius, perquè no hi ha cap imatge diàfana que mostri si el remat del brasiler no és mans, com l’àrbitre de camp havia assenyalat en un primer moment.

L’Almeria, que encara no ha guanyat cap partit, va marxar indignadíssim. “Ens han robat. No s’ha pogut fer més per ficar-los al partit”, va dir el migcampista Gonzalo Melero. “Això avui ha sobrepassat tots els límits, ha estat increïble. No hi ha per on agafar-ho”, va cloure. “Algú ha decidit que no podíem guanyar aquí”, va indicar el defensa Marc Pubill. “Ja ho heu vist tots, que aquest partit el veu tothom. No és la primera vegada que em passa això aquí. No tinc paraules per resumir el que ha passat”, va assegurar el tècnic Gaizka Garitano, que va acabar expulsat. Aquest partit trigarà a oblidar-se.