1a divisió

Negligència arbitral

1a divisió. Indignació amb els àudios del VAR, que amaguen la falta de Rüdiger i les mans de Vinícius

L’actuació arbitral d’Hernández Maeso, a la gespa, i Hernández Hernández, al VAR, en el Real Madrid-Almeria continua i continuarà portant molta cua. Ahir hi va haver una allau de reaccions per aquest escàndol, que quedarà marcat per temps. El conjunt blanc estava contra les cordes davant el cuer, que guanyava 0-2 en el descans. Després de la represa, els àrbitres es van convertir en els autèntics protagonistes, amb tres controvertides intervencions del VAR, totes afavorint l’equip blanc, que van aplanar el camí perquè el Madrid culminés la remuntada (3-2). Paraules com ara escàndol, robatori i atracament, i titulars com ara “L’Almeria és víctima del robatori del segle al Bernabéu”, encara ressonen en l’ambient.

VAR, en el punt de mira

Des

d’aquest gener, es fan públiques les converses entre l’àrbitre de camp i el VAR. Aquesta vegada, més que mai, s’esperava amb candeletes la publicació d’uns àudios que encara han aportat més ombres. Un cop van sortir a la llum, la indignació i l’estupefacció pel que es va viure diumenge a la tarda al feu blanc es van agreujar més. Els àudios mostren una actuació negligent i una influència directa d’Hernández Hernández, ometent imatges, en les decisions de l’àrbitre de camp, que s’estrenava al Bernabéu després d’haver xiulat només deu partits a primera divisió. En la primera jugada polèmica, el penal per mans de Kaiky, ni el vídeo ni les veus del VAR comenten les més que possibles faltes de Rüdiger i Joselu en els respectius salts, i se centren només en l’impacte posterior de la pilota al braç del brasiler. L’acció més greu de totes és la del gol de Vinícius amb el braç. El VAR no va ensenyar la presa frontal que esvaeix tots els dubtes i mostra com la pilota li colpeja el colze. Encara més: des de la sala insistien que la pilota havia tocat l’espatlla del davanter. “Les imatges del gol de Vinícius, en les quals es pot veure que ha colpejat amb el braç i no hi ha discussió, eren preses dolentes. La repetició des d’una presa frontal deixa clar que ha marcat amb el braç. No entro en les altres jugades perquè aquesta a mi em sembla clau”, va explicar ahir en una entrevista a la SER Jaume Roures, fundador de Mediapro, empresa amb la qual la federació espanyola té firmat un contracte pel VAR.

L’Almeria, el gran perjudicat de tot plegat, també va reaccionar a aquesta jugada amb una pregunta en l’aire a través del seu compte oficial de Twitter: “Per què no mostren a l’àrbitre la resta d’angles que hem pogut veure per televisió?” A més, el club andalús també va fer un símil entre el partit i la sèrie Berlín, en una clara referència a un atracament. Arribats a aquest punt, el protagonista de l’acció, Vinícius, a qui no li agrada gens passar desapercebut, va defensar ahir a través de les xarxes socials la validesa del seu gol amb un to burlesc: “Golàs! Així ho feia sempre a la platja de Copacabana.”

Una de no revisada

Per si no n’hi havia prou, el periodista Gerard Romero va revelar ahir una conversa entre Hernández Hernández i Hernández Maeso sobre una agressió de Vinícius a Pozo. La jugada no es va acabar revisant al VAR, perquè Hernández Hernández, tot i veure-la i parlar-ne, acabava dient “tornem al directe”. Un element més per accentuar la controvèrsia. El CTA intentarà esbrinar com s’ha revelat un àudio que no es va revisar.

Reacció de l’entorn blanc

Real Madrid TV i els vídeos en què critiquen les actuacions arbitrals fa temps que s’han convertit en un element més del panorama futbolístic. Aquest cop, l’opinió sobre els àrbitres va fer un gir de 180 graus. Després del partit, van donar la raó al col·legiat en les seves decisions. “Per això mateix existeix el VAR. És el que demanàvem. No estem acostumats que es faci justícia.” “Els mateixos mitjans que han callat durant disset anys ara alcen la veu per uns encerts de l’àrbitre. Això demostra l’estat calamitós de la premsa espanyola”, hi van afegir.

PER REBLAR-HO

Revelat un àudio entre els àrbitres sobre una agressió de Vinícius que el VAR no revisa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)