1a divisió

El Madrid, amb dificultats

1a divisió. El líder fa valer un gol polèmic de Modric (81’) després d’un canvi d’àrbitre i manté vuit punts de marge sobre el Barça

R. Madrid 1 Sevilla 0

REAL MADRID:Lunin, Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho (Modric, 74’), Mendy, Tchouaméni, Fede Valverdre, Kroos, Brahim (Ceballos, 90’), Rodrygo (Álvaro, 93’) i Vinícius.SEVILLA:Nyland, Navas (Juanlu, 74’), Badé, Ramos, Kike Salas (Nianzou, 91’), Soumaré, Sow, Oliver Torres (Suso, 74’), Ocampos (Januzaj, 91’), Isaac Romero (Veliz, 74’) i En-Nesyri.GOLS:1-0 (81’) Modric.ÀRBITRE:Díaz de Mera Escuderos, substituït per lesió pel quart àrbitre, Fernández Buergo (65’).T.G.:Kroos i el tècnic Carlo Ancelotti, del Madrid; Ocampos, Nianzou i Sow, del Sevilla.PÚBLIC:74.969 espectadors al Santiago Bernabéu.

El Madrid va tenir molta feina per desfer-se del Sevilla i mantenir l’avantatge de vuit punts respecte del Barça –pendent de què faci avui el Girona– al capdavant de la classificació. Modric va resoldre el duel amb un bon gol des de fora l’àrea, que va tenir un punt de polèmica perquè venia precedit d’un fora de joc posicional de Rüdiger –proper a la zona des d’on Badé va rebutjar la pilota– en què tant l’àrbitre del camp com el del VAR van interpretar que l’alemany no interferia en la jugada. El més curiós és que l’àrbitre del camp era Fernández Buergo, que sol arbitrar a primera FEF i que ahir, com a quart àrbitre al Bernabéu, va haver de substituir Díaz de Mera Escuderos, que es va lesionar (55’).

El Madrid es va enervar per un gol anul·lat a Lucas Vázquez (10’). Díaz de Mera havia concedit l’1-0 perquè s’havia empassat una falta clara de Nacho a En-Nesyri, i va ser González Fuertes, responsable del VAR, qui el va alertar. El Madrid, tot i tenir més la pilota, tenia moltes dificultats per desestructurar un Sevilla ben plantat. Els andalusos s’estiraven poques vegades en atac –una primera connexió entre Isaac Romero i En-Nesyri va acabar amb un xut massa alt del marroquí (7’)– però patien ben poc al darrere. Més enllà del gol anul·lat, en la primera meitat els blancs només van tenir un xut desviat de Vinícius (31’), una rematada de Tchouaméni al lateral de la xarxa (39’) i, al límit del descans, un xut potent de Fede Valverde amb bona resposta de Nyland.

La primera gran oportunitat de la segona part va ser de Valverde, amb un xut al pal (48’). Encara va ser més clara la del Sevilla, en una rematada d’Isaac Romero que Lunin va treure a córner (52’). El partit es va obrir, i Rodrygo ho va provar en una jugada personal (53’) i Nyland va desviar el xut de Vinícius (55’). Tot això, abans del canvi d’àrbitre per lesió. Després va arribar el gol de Modric (81’). Amb l’1-0, el Sevilla va buscat l’empat, però no va crear més perill.