Més futbol

La fiscalia demana elevar la pena

Cas Alves. El ministeri públic considera que la indemnització de 150.000 euros no pot servir d’atenuant

La fiscalia de Barcelona ha decidit presentar recurs contra la sentència que va condemnar Dani Alves a quatre anys i mig de presó per haver agredit sexualment una noia en un bany de la discoteca Sutton de la capital catalana el desembre del 2022. El ministeri públic considera que la indemnització de 150.000 euros a la víctima no pot servir d’atenuant i, per tant, demana que s’elevi la pena al futbolista. La fiscalia creu que el pagament d’aquesta quantitat podria ser discriminatori perquè beneficia el processat per la seva capacitat econòmica. I és que aquesta atenuant de reparació del dany va permetre a l’Audiència de Barcelona rebaixar la pena del futbolista brasiler al mínim permès per agressió sexual amb la llei en vigor quan van passar els fets.

Ja durant el judici, tant la fiscalia com l’acusació particular es van oposar que s’apliqués aquest atenuant de reparació en concloure que és una quantitat que la jutgessa instructora va fixar com a fiança a Alves quan el va processar –sota l’advertència d’embargament–, tot i que posteriorment la defensa ha demanat diverses vegades que s’entregui a la víctima, que no l’ha acceptada.

La fiscalia no és l’única que recorrerà contra la condemna del brasiler. L’acusació particular exercida per la víctima també ho farà, igual que la defensa, que tornarà a insistir a demanar l’absolució del futbolista, que manté que va mantenir relacions sexuals consentides amb la denunciant.

La sentència va arribar només quinze dies després que s’acabés el judici, en el qual el tribunal va considerar acreditat que la víctima no va consentir els fets i que ell la va violar. A més dels quatre anys i mig de presó, el tribunal també li va imposar cinc anys de llibertat vigilada i la prohibició d’acostar-se i comunicar-se amb la víctima durant nou anys i mig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)