Champions

L’obsessió de Kane

Champions. L’ariet del Bayern, que no ha guanyat cap títol en tota la seva carrera, té a Europa l’última ocasió per fer-ho aquest curs i, amb la final entre cella i cella, és avui la principal amenaça per al Real Madrid

Harry Kane és un dels millors davanters del planeta. Als 30 anys es troba en plenitud i aquesta temporada, la seva primera al Bayern, ho ha palesat amb uns números estratosfèrics: acumula 44 dianes, 36 en la Bundesliga i 8 en la Champions League. Precisament, al conjunt bavarès, hi va aterrar aquest estiu procedent del Tottenham a canvi d’uns 100 milions d’euros, amb una única obsessió: guanyar títols. I és que l’ariet, tot i ser uns dels més dominadors de la darrera dècada, no té ni un trofeu col·lectiu al seu palmarès. És per això que, tot i fer-ho a contracor, va decidir deixar els spurs, allà on un londinenc com ell es va formar fins a arribar al primer equip, del qual es va convertir en capità i ídol durant deu temporades.

El gegant bavarès era una aposta segura per a Kane pensant en l’objectiu de posar, per fi, alguna cosa a la vitrina, però res ha anat com esperava. Després d’onze campanyes seguides aixecant la Bundesliga, el Bayern ha topat aquest curs amb el Leverkusen, que ha posat fi a la seva hegemonia, mentre que en la copa va fracassar en les primeres eliminatòries i va ser eliminat pel Saarbrücken, un conjunt de tercera categoria. D’aquesta manera, només li queda una ocasió aquest curs, la Champions League, que no és poca cosa. I per acostar-s’hi i ser en la final de Wembley, té un escull que haurà de superar aquesta nit (21 h), el Real Madrid, amb el qual s’enfronta en la tornada de semifinals al Santiago Bernabéu, després de l’empat (2-2) a l’Allianz Arena. Kane, doncs, ho té entre cella i cella i és, és clar, la principal amenaça dels bavaresos.

Tot està obert avui. “No hi ha optimisme, el que hi ha és consciència de les dificultats que ens hi podem trobar”, va dir Carlo Ancelotti, tècnic d’un equip que afronta el matx després d’haver-se proclamat campió de lliga. “És un dels estadis més difícils per guanyar, però no és impossible. Serà un partit amb diverses fases i molt complex. Ens caldrà convicció i precisió”, va asseverar Thomas Tuchel.

27 Partits guanyats 22

6 Partits empatats 3

1 Partits perduts 7

74 Gols a favor 90

22 Gols en contra 41

LA PRÈVIA

No hi ha optimisme, el que hi ha és consciència de les dificultats que ens hi podem trobar
Carlo Ancelotti
TÈCNIC DEL REAL MADRID
És un dels estadis més difícils per guanyar, però no és impossible. Serà un partit complex
Thomas Tuchel
TÈCNIC DEL BAYERN
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció