Champions

La història de sempre

Champions League. El Real Madrid estava eliminat en el 88’, però amb un doblet de Joselu en tres minuts capgira l’enfrontament, es desfà del Bayern i es classifica per a la final de Wembley

Real Madrid 2 Bayern 1

REAL MADRID:Lunin; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Valverde (Joselu, 81’), Tchouameni (Camavinga, 70’), Kroos (Modric, 69’), Bellingham (Militao, 100’); Vinícius i Rodrygo (Brahim Díaz, 81’).BAYERN:Neuer; Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui; Laimer, Pavlovic; Sané (Min-Jae, 76’), Musiala (Müller, 85’), Gnabry (Davies, 27’); i Kane (Choupo-Moting, 85’).GOLS:0-1 (68’) Davies. 1-1 (88’) Joselu. 2-1 (91’) Joselu.ÀRBITRE:Szymon Marciniak (polonès).T.G.:al local Camavinga.T.V.:cap.

El Real Madrid serà a la final de Wembley, on contra el Borussia de Dortmund aspirarà a aixecar la seva 15a Champions League. El conjunt blanc, doncs, va desfer-se del Bayern, a qui va superar (2-1) en la tornada de semifinals al Santiago Bernabéu, després de l’anada que va acabar en empat a l’Allianz Arena, en un enfrontament que va tenir un desenllaç que en qualsevol altre context seria inversemblant. I és que l’equip entrenat per Carlo Ancelotti estava eliminat en el minut 88, quan perdia 0-1, però del no-res va aparèixer el seu davanter suplent, Joselu, que acabava d’entrar al camp com aquell qui diu ja a la desesperada, i, en tres minuts, va caçar dues pilotes sense propietari dins de l’àrea per capgirar-ho tot plegat i enviar els madridistes a l’última estació de la competició. La història de sempre, vaja.

I això que el Real Madrid, per primera vegada en tots els partits d’eliminatòries d’aquesta edició, havia protagonitzat una actuació en què va fer mèrits per guanyar abans. Impulsats per Vinícius, que va causar estralls per la banda esquerra, i, dirigits per Kroos a la medul·lar, els blancs van jugar a camp rival, van dominar i van generar prou volum ofensiu per marcar, però Neuer, amb sensacionals aturades, va sostenir els seus. Durant el matx, el sentinella de 38 anys va lluir-se en dos xuts de Rodrygo, el primer d’ells després d’un xut al pal de Vinícius, que també va fer-lo intervenir en una altra clara rematada. Els de Thomas Tuchel, mentrestant, van seguir fil per randa un plantejament més conservador, esperant el rival al seu camp, per sortir al contraatac, comandats per un Kane que llança com ningú les transicions. Ja en la segona part, l’ariet anglès, com havia fet un cop i un altre, va baixar a rebre a camp propi, va girar-se i va trobar amb un desplaçament llarg Davies (68’), que va progressar i va treure’s una fuetada amb la dreta, la seva cama no hàbil, per fer avançar els bavaresos.

Semblava, doncs, que al Real Madrid li pagarien amb la seva moneda per una vegada, però no. Tuchel va posar una línia de cinc al darrere i va dedicar-se a fer que no passés res, i Ancelotti va cremar naus fent entrar tothom de la banqueta, entre ells Joselu. El resultat va donar la raó al tècnic italià en les decisions. Així, amb tot perdut, l’equip madridista va collar i, coses que només passen allà, quan el duel s’encaminava cap al final, amb el Bayern amb un peu i mig a la final, Neuer, una llegenda de porter, dels millors de la història, que estava fent un partidàs, va fer una pífia que va servir l’empat als locals. A l’alemany se li va escapar la pilota tot intentant blocar un innocent xut llunyà de Vinícius, i Joselu (88’), atent, la va rematar a dins.

Aleshores es va crear l’habitual clima del Bernabéu, que tantes vegades ha passat, i gairebé en la jugada següent, de nou Joselu (91’) va tornar a endreçar, a boca de gol, una centrada de Rüdiger. La diana va pujar al marcador amb suspens, perquè va haver-la de validar el VAR, ja que el linier havia assenyalat un fora de joc inexistent del central alemany. No va poder intervenir el VAR a l’altre bàndol, en l’última acció del partit, en què De Ligt va marcar un gol que hauria forçat la pròrroga. I és que l’àrbitre, Szymon Marciniak, advertit pel linier, va xiular un fora de joc previ de Mazraoui, que no era, just abans del xut del neerlandès, cosa que impedeix la intervenció externa. Errada important i polèmica grossa. L’emprenyada i indignació dels bavaresos, és clar, va ser espaterrant, encara que ja no hi havia res a fer. El Real Madrid jugarà la final.