Més futbol

Esports

Mor l’exporter argentí, Fabián Cancelarich

Subcampió del món en el Mundial de 1990

L’exporter de futbol argentí, Fabián Cancelarich, va morir ahir, a l’edat de 58 anys a causa d’un infart mentre desenvolupava les seves funcions d’entrenador de porter del club Ferro Carril Oeste, segons ha fet públic la mateixa entitat. Des de l’Associació de Futbol Argentí (AFA) també se n’han fet ressò, igual que des de la mateixa lliga professional.

La seva trajectòria professional es va desenvolupar des de finals dels anys vuitanta fins a l’entrada dels dos mil. Va formar-se a les categories inferiors del club Ferro Carril Oeste, i entre el 1986 i el 1992 es va consolidar com a porter titular del primer equip, període considerat com una de les èpoques daurades del club.

L’any 1990 va ser seleccionat per disputar amb l’Argentina el mundial celebrat a Itàlia. Amb ell a la porteria, l’albiceleste va aconseguir arribar a la final superant pel camí al Brasil, Iugoslàvia i l’amfitriona Itàlia. Van perdre la final per 0-1 davant l’Alemanya federal. Tot i això, el següent any van obtenir el campionat d’Amèrica (1991) i el 1992, la Copa Rey Fath.

La seva trajectòria de clubs va continuar al Belgrano, als Newell’s Old Boys, el Millonarios de Colòmbia, l’Huracán i el Platense.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)