Champions

El Madrid guanya el Borussia Dortmund i és campió d’Europa (0-2)

El Madrid ha aconseguit la quinzena Champions de la seva història després de guanyar el Borussia en un partit on els alemanys han començat amb domini (0-2). Carvajal i Vinicius han estat els autors de les dues dianes que han arribat en l’últim ters de partit. Kroos i Reus, dues llegendes dels seus clubs, s’han acomiadat dels seus aficionats. El conjunt blanc ja té més Champions que tots els equips de la Premier junts. El segon classificat és el Liverpool amb set.

La final a Wembley ha començat de manera inusual, amb espectadors saltant al camp, fet que ha aturat el partit breument. Un cop reprès el joc, els equips han mostrat nervis i imprecisions inicials. Els del Signal Iduna Park han tingut un inici tímid amb un atac per la banda dreta, rebutjat per Rüdiger. Els primers minuts han sigut de joc directe i imprecís, sense que cap equip pogués establir un domini clar. Valverde ha sigut el primer a provar sort amb un xut desviat al minut 10.

El Dortmund ha anat entrant més en joc ofensiu i ha disposat de la la primera ocasió clara quan Füllkrug ha assistit Brandt, arribant de segones línies, que ha fallat el xut dins l’àrea. Vinicius ha respost ràpidament amb un xut alt. A partir del minut 20, han arribat els millors moments dels alemanys. L’oportunitat més clara l’ha tingut Adeyemi, que després d’un error de Carvajal, s’ha trobat sol davant Courtois, però no ha poder definir. El Borussia ha seguit pressionant, amb Füllkrug enviant una pilota al pal després d’una bona transició al 22.

Aquest primer tram del partit ha sigut intens i ple d’oportunitats, especialment per al Dortmund, que ho tornava a prova amb un xut de Sancho. El Madrid havia de resoldre alguns dubtes al mig del camp, tot i defensar bé en bloc.

El partit ha entrat en una fase de control des del mig del camp, amb fases d’atac sense definició per part dels dos conjunts. Sabitzer trencava el parcial amb un xut des de fora l’àrea que Courtois ha enviat a córner al 40. El descans ha arribat amb empat a zero.

A la represa, Krooss ha fet estirar a Kobel en una llançament de falta que volia treure les tranyines de l’escaire. En l’acció posterior, Carvajal ha rematat en la sortida d’un córner en una nova oportunitat. Novament el lateral dret madrileny rematava una pilota morta al segon pal que entre Maatsen i Kobel han aturat, al minut 57. El Madrid estava obligat a reconduir la situació de domini alemany i així ho ha fet en el primer quart d’hora de joc de la segona part.

El partit s’ha obert una mica més i la transició alemanya feia mal als blancs. Füllklurg rematava una centrada tensa amb el cap i Courtois refusava al pal curt; la resposta del Madrid arribava per les bandes on Vinicius i Rodrygo només trobaven a faltar un jugador de referència en punta. En una d’aquestes, Bellingham no ha arribat per un pèl la rematada quan Kobel havia sortit a buscar papallones al minut 69.

Terzic ha sigut el primer en moure al seu equip; Marco Reus, que avui s’ha acomiadat del Borussia, ha entrat per Adeyemi. En la sortida d’un córner, Carvajal ha anotat el primer gol amb una rematada creuada cap al segon pal que la defensa alemanya no ha pogut evitar al minut 73. El més complicat ja ho havia fet i els d’Ancelotti es trobaven en un escenari immillorable i conegut.

Bellingham fregava el segon, Nico ho evitava desviant l’esfèrica amb la punta de la bota. El Madrid se sentia còmode i el Borussia es precipitava en atac i l’electrònic no jugava a favor seu. Kobel tornava a evitar un gol de Kroos de falta i el conjunt groc feia un pas endavant amb un doble canvi. Malen i Haller apuntalaven l’atac al 80. Camavinga i Nacho tornaven a fer lluir Kobel sota pals.

La sentència del Madrid ha arribat després d’una greu errada de Maatsen en sortida de pilota que ha servit una pilota a Vinicius que no ha perdonat al 82. Modric i Joselu entraven al terreny de joc i els blancs ja celebraven la quinzena Champions de la seva història. La reacció alemanya ha sigut insuficient, amb un gol anul·lat per clar fora de joc de Füllklurg. El Madrid ha controlat el tram final i s’ha convertit en el nou campió d’Europa.