1a divisió FEF

El Nàstic empata a Ceuta en l'afegit i ho deixa tot obert per al Nou Estadi (2-2)

Un gol de Gorostidi a la recta final ha permès als tarragonins no perdre en un camp molt complicat i afrontar la tornada sense obligacions

El Nàstic de Tarragona empata a Ceuta (2-2) en l’anada de la primera eliminatòria de la promoció d’ascens a 2a divisió. El conjunt grana, fins a dues vegades per sota en el marcador, ha aconseguit treure un valuós resultat de l’Alfonso Murube, un dels camps més complicats de la categoria. Un gol de Gorostidi en temps afegit permet al Nàstic afrontar la tornada sense obligacions.

Menys d’un minut ha necessitat el Nàstic per generar una ocasió claríssima. Una transició ràpida conduïda per Godoy ha acabat amb una bona passada perquè Pablo Fernández finalitzés amb un xut molt tou des de l’interior de l’àrea. Pocs minuts més tard Marc Fernández ho ha intentat des de la frontal de l’àrea. Han perdonat els tarragonins i no ho han fet els locals. A la primera que ha tingut, el Ceuta ha marcat. Després d’un rebuig en un xut exterior, la pilota li ha acabat caient al golejador Rodri Ríos, que no ha fallat pràcticament sense porter.

Panorama complicat pel Nàstic. Marcador en contra molt aviat en un dels camps més complicats de la categoria, davant un dels millors locals i amb un públic molt intens. Però els granes no han caigut. Han tornat a demostrar que competeixen en qualsevol circumstància. El partit ha tingut molt poc perill a les àrees fins al final del primer temps, quan el Ceuta ha intentat pujar el ritme, però sense aconseguir rematar a porteria.

Canvi a la banda esquerra al descans, Dani Vidal ha donat entrada a Concha. La pilota aturada és una arma que li ha donat molts punts al Nàstic tota la temporada, i també ha trobat premi avui. En una segona jugada després d’un servei de cantonada Godoy s’ha inventat un golàs. Una xilena espectacular que ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa per empatar el partit. Però tampoc ha tremolat el Ceuta amb aquest cop.

El partit s’ha igualat, i quan no estava passant gran cosa ha tornat a aparèixer Rodri Ríos. Una centrada de Cedric l’ha rematat el davanter amb el cap, guanyant la partida a Nacho González. Doblet d’un futbolista que suma vuit gols en mitja temporada amb el Ceuta. El tram posterior al 2 a 1 ha sigut el pitjor del partit pel Nàstic. Els locals han perdonat el tercer en una ocasió claríssima d’Aisar, que ha xutat als núvols.

Però el guió ha tornat a canviar. No per un gol, per una expulsió. Vermella directa al local Cristian Rodríguez per una suposada agressió a Nacho a un quart d’hora del final. El Ceuta ha apostat per mantenir el resultat com fos, amb evidents pèrdues de temps. En un altre córner el Nàstic ha aconseguit marcar, però l’àrbitre l’ha anul·lat per una suposada falta en atac. Godoy també ha tingut l’empat en un remat de cap que ha marxat per sobre el travesser.

No ha deixat d’intentar-ho el Nàstic. I ha trobat premi. Una magnífica centrada de Concha l’ha enviat al fons de la xarxa, arribant a rematar amb l’ànima, Ander Gorostidi. Un gol clau per l’eliminatòria. Un empat en un terreny dificilíssim que permet al Nàstic afrontar la tornada al Nou Estadi sense presses. Sabent que el rival necessita guanyar, ja que un empat al final d’una hipotètica pròrroga faria passar als de Tarragona. Una final per passar a la final, i serà amb la seva gent al costat.