Territorial

Dos anys inhabilitats per l’agressió a Empuriabrava

Territorial. La Federació Catalana de Futbol castiga amb severitat el delegat i un jugador de l’Empuriabrava acusats d’agredir el tècnic Arnau Liesa (la Jonquera) en un partit de juvenils

Resolució contundent del subcomitè de competició i disciplina esportiva de la Federació Catalana de Futbol arran de l’agressió a l’entrenador de la Jonquera, Arnau Liesa, en un partit de juvenils al camp de l’Empuriabrava. El delegat i un jugador del conjunt local han estat inhabilitats per dos anys.

L’entrenador de la Jonquera va denunciar una agressió en el minut 71, després d’una discussió. L’acta arbitral va recollir els fets, relatant cops de puny i puntades de peu al cap. Dies després que l’Empuriabrava-Castelló fes un comunicat condemnant els fets i demanant disculpes, la Jonquera va presentar un escrit amb un comunicat mèdic de confirmació d’incapacitat temporal i d’informes mèdics. Els denunciats van presentar al·legacions –amb imatges i captures de pantalla–, que segons el subcomitè de competició no desvirtuen el redactat de l’acta. L’expedient es fonamenta no només en l’acta arbitral, sinó també en la denúncia als Mossos d’Esquadra i els informes d’assistència mèdica.

El subcomitè de competició i disciplina tipifica els fets com a infracció molt greu, recollida a l’article 308.1.a del reglament general de la FCF. En agressions amb períodes de baixa superior a una setmana, com és el cas, la inhabilitació pot ser d’un any fins a quatre anys, i la resolució ha estat de dos anys. El delegat i el jugador tenen la possibilitat de presentar recurs al comitè d’apel·lació.

La via judicial

Uns dies després del partit, i arran de la denúncia presentada per l’entrenador agredit, els Mossos d’Esquadra van detenir tres persones. A més del delegat i del jugador ara inhabilitats, els Mossos també van arrestar un aficionat de 49 anys que va saltar al camp. Segons informava l’agència ACN, els policies van fer les investigacions pertinents amb les càmeres de vídeo que hi ha al camp de futbol i van determinar que la versió de Liesa quadrava amb les imatges. La via judicial fa el seu curs.

ELS FONAMENTS

L’acta arbitral, la denúncia als Mossos i l’informe mèdic, proves per a l’expedient

DETINGUTS

La inhabilitació federativa és independent del curs judicial un cop denunciats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)