Eurocopa

Un lloc per veure les estrelles

Arrenca el compte enrere per a l’inici de la competició continental de seleccions, que comença aquest divendres i reuneix els millors futbolistes europeus

L’Eurocopa 2024, una competició plena d’estrelles, com no podia ser d’una altra manera. Tot i això, hi ha un fet que crida l’atenció: la notable disparitat d’edat existent. Entre els bons, no hi ha gaire terme mitjà pel que fa als anys. D’una banda, hi ha jugadors molt veterans per a qui podria ser l’última oportunitat d’aconseguir títols amb la seva selecció. De l’altra, joves talents que s’estan fent lloc als seus equips nacionals i comencen a portar el timó.

Entre els veterans, destaquen Cristiano Ronaldo (39 anys), que, tot i jugar a l’Aràbia Saudita, disputarà la seva sisena Eurocopa, un rècord històric. Luka Modric (38 anys) afronta la seva última gran competició amb Croàcia. Toni Kroos (34 anys), després de marxar del Madrid per la porta gran amb el club guanyant la seva quinzena Champions, torna a la selecció alemanya per intentar culminar la seva carrera amb un altre triomf. Robert Lewandowski (35 anys) continua sent una amenaça constant davant la porteria rival.

A l’altre extrem, hi ha una nova generació de talents emergents que prometen ser els futurs grans noms del futbol. Kylian Mbappé (25 anys), ja consolidat com una estrella mundial, aspira a liderar França cap a la victòria. Com Phil Foden (24 anys), amb Anglaterra. Lamine Yamal (16 anys) representa la promesa del futur per a la selecció espanyola, en què també hi ha Pedri (21 anys). Jude Bellingham (20 anys) es destaca com una de les figures més prometedores del torneig, mentre que Jamal Musiala (21 anys) i Florian Wirtz (21 anys) es preparen per comandar l’amfitriona, Alemanya.

I encara en falten...

El repertori d’estrelles, doncs, és molt ampli, però hi ha algunes absències notables per diversos motius. Gavi i Isco, amb Espanya, i Lucas Hernández, amb França, no estaran disponibles per lesió. Haaland i Odegaard, de Noruega, i Isak, de Suècia, tampoc hi seran, ja que no van aconseguir el bitllet per a la fase final. Finalment, altres absències es deuen a decisions tècniques, amb seleccionadors que han tingut difícil triar per la forta competència, com en els casos de Rashford (Anglaterra); Gnabry, Goretzka i Hummels (Alemanya); Verratti i Immobile (Itàlia), i Courtois (Bèlgica), que tampoc va ser escollit tot i estar recuperat de la lesió.

ABSÈNCIES

Haaland i Courtois encapçalen la llista d’estrelles que no seran presents en el torneig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)