Territorial

El Figueres reacciona tard i se li escapa el retorn a 3a FEF (3-4)

Lliga Elit. La Unió, que necessitava vèncer de dos gols per forçar la pròrroga contra l’Atlètic Lleida arran del 3-1 de l’anada, s’ha refet d’un mal inici (1-5) i ha arribat a situar-se a només una diana (4-5), però ha perdut l’ascens a la cinquena categoria estatal en un tram final esbojarrat (4-7)

La UE Figueres continuarà competint el curs vinent a la Lliga Elit. El conjunt dirigit per Roger Vidal aspirava a tornar a 3a divisió FEF, la cinquena categoria estatal, dos anys després del seu descens, però per aconseguir aquesta fita calia capgirar una eliminatòria que s’havia complicat molt arran del resultat de l’anada a l’estadi municipal Ramon Farrús (3-1).

Els figuerencs, que necessitaven vèncer de dos gols de diferència per forçar la pròrroga, han encaixat dues dianes entre abans i després del descans (0-1, 36’, Konu i 0-2, 48’, Samba) que semblaven esvair del tot les opcions de pujar de categoria (1-5). No obstant això, la gran reacció dels locals ha posat la por al cos als lleidatans, que han vist com els han remuntat amb tres gols en menys de 20 minuts (1-2, 60’, Khalid, 2-2, 71’, Ousman i 3-2, 78’, Khalid) que deixaven els de Vilatenim a només una diana de forçar el temps extra (4-5).

Després d’un tram de partit completament esbojarrat i amb la tensió entre els dos equips pels núvols, l’àrbitre ha ensenyat la targeta vermella al capità Pol Blay per una agafada a la frontal de l’àrea sobre Motes, que era l’últim home i ja encarava porteria, i Chiné ho ha aprofitat de manera brillant per batre Albert Quintanas amb un llançament de falta directa (3-3, 82’). Ja en l’afegit, Motes ha certificat l’ascens de l’Atlètic Lleida amb un xut encreuat (95’, 3-4) que ha suposat el 4-7 definitiu del global de l’eliminatòria.