1a divisió FEF

El Nàstic encaixa un gol amb dues pilotes al camp i cau a Màlaga (2-1)

Els tarragonins han encaixat dos gols evitables que els fan anar a remolc, però tot es decidirà a casa on l’equip s’ha fet molt fort

El Nàstic de Tarragona cau per la mínima a La Rosaleda davant el Màlaga (2-1) en l’anada de la final de la promoció d’ascens a segona divisió. Els de Dani Vidal han encaixat dos gols molt evitables, el primer molt polèmic, que els fan haver de remuntar la setmana vinent al Nou Estadi. Tot i això, els granes han tornat a competir molt bé davant un gran rival i saben que guanyant el partit de tornada en tindrien prou per pujar.

El Nàstic ha demostrat des del primer minut que no arribava a La Rosaleda amb la intenció de conformar-se amb el 0 a 0. Una transició ràpida conduïda per Pablo Fernández ha deixat a Alan Godoy sol davant del porter a l’interior de l’àrea, però el seu xut s’ha trobat amb una extraordinària aturada d’Alfonso Herrero. Ha perdonat el canari un gol que hauria deixat l’eliminatòria en un panorama ideal.

Ha reaccionat el Màlaga amb un xut exterior de Ferreiro que ha obligat a Varo a intervenir. Amb el pas dels minuts el partit s’ha refredat i s’ha assentat en la igualtat, sense perdre un ritme molt alt. De nou, una versió molt competitiva del Nàstic en un escenari gran. Ha contingut molt bé el Màlaga fins a la recta final del primer temps, no concedint pràcticament ni una ocasió. Han arribat els minuts d’auge dels locals amb una acció per banda dreta que Roberto, d’esperó, ha estat a prop de posar al fons de la xarxa.

Just abans del descans els locals s’han avançat amb un gol que no hauria d’haver pujat al marcador. Molina ha executat ràpidament un servei de cantonada, però havent-hi una altra pilota a l’interior de l’àrea, fet pel qual l’àrbitre no hauria d’haver permès el llançament. Roberto ha aparegut al primer pal sorprenent un Nàstic poc atent i rematant de cap davant un Varo poc afortunat.

Cop molt dur pel Nàstic. Pel fet, pel moment i pel com. Però aquest equip continua demostrant que està més que preparat per no desfer-se en els moments delicats dels partits. La resposta ha estat impecable en la represa. Pablo Fernández ha robat a prop del córner, ha assistit a Concha i aquest ha posat la pilota al pal llarg del porter amb la cama dreta. Com a Ceuta, els tarragonins han igualat després d’anar per sota.

Però, com també va passar en l’anterior eliminatòria, han rebut un altre cop per una mala decisió a l’interior de l’àrea. Aquesta vegada ha sigut Trigueros qui s’ha equivocat abans de l’hora de joc. Ha agafat excessivament de la samarreta a Einar Galilea en un altre córner favorable als locals i l’àrbitre ha assenyalat un penal que ha transformat, de nou, Roberto Fernández. 20 gols aquesta temporada pel davanter andalús. Altra vegada a remolc el Nàstic, que no ha controlat prou bé els petits detalls que marquen aquest tipus d’eliminatòries.

Ha tornat a una relativa calma el partit en els minuts posteriors. Ha buscat l’empat el Nàstic en diverses jugades, però sense aconseguir trobar situacions clares de rematada. S’ha anat diluint el duel amb el 2 a 1 al marcador, amb la sensació que ambdós conjunts volien evitar cap possible errada en la recta final que canviés molt el guió de la tornada. La darrera, però ha estat pel Nàstic. Andy Escudero ha tingut l’empat en un xut des de l’interior de l’àrea.

Es decidirà tot a Tarragona. El Màlaga arribarà amb un mínim avantatge, però el Nàstic sap que en té prou amb guanyar el partit. Si ho fa per la mínima forçarà la pròrroga, i arribar al 120 li suposaria l’ascens sense passar pels penals. El Nou Estadi serà decisiu, ho va ser davant el Ceuta i li tocarà repetir. Més de 14.000 persones ompliran les graderies per intentar portar l’equip al futbol professional. Serà el pròxim dissabte a les nou del vespre.