1a divisió FEF

El Barça Atlètic salva l’empat a la recta final perquè tot es decideixi a Còrdova (1-1)

Un gol in extremis del Pocho Román ha permès igualar la diana inicial dels andalusos i deixar-ho tot obert per la tornada de la final per pujar a segona

Un gol de Pocho Román pocs minuts abans del final ha permès al Barça Atlètic salvar l’empat davant el Còrdova al Johan Cruyff (1-1) en l’anada de la final de la promoció d’ascens a Segona Divisió. Ha començat perdent ben aviat el filial blaugrana, però ha aconseguit deixar l’eliminatòria totalment oberta. Es decidirà diumenge vinent a terres andaluses.

El Còrdova ha saltat al Johan Cruyff a demostrar perquè ha quedat segon amb solvència al grup 2 de 1a FEF. Intensitat en la pressió i els duels, personalitat amb pilota i verticalitat per atacar. Ha buscat l’àrea d’un Barça Atlètic que ja va veure com l’Eivissa el superava en l’inici dels dos partits de les semifinals d’aquesta promoció, i també ho han fet els andalusos. Abans dels deu minuts, una centrada d’Adilson des de la dreta l’ha enviat al fons de la porteria Alberto Toril, superant en el duel un tou Faye.

Una setmana més, panorama complicat pels de Márquez des de l’inici. Va ser capaç de remuntar a l’Eivissa en els dos partits, però tocava reaccionar davant un rival molt complet i menys irregular. La primera ocasió dels blaugranes ha arribat als vint minuts, quan Moha ha finalitzat una transició amb un bon xut al cos del porter visitant.

S’ha anat trobant més còmodes amb el pas dels minuts el filial, malgrat no aconseguir generar perill. Ha pogut deixar de patir en la transició defensiva i ha tingut possessions més llargues de pilota. Els millors moments del Barça han arribat abans del descans. L’equip s’ha plantat a camp contrari, i trobant a Pau Víctor en zones interiors a la frontal de l’àrea ha arribat el perill. El mateix atacant cedit pel Girona ha vist com li bloquejaven un xut perillós des del punt de penal poc abans de regalar un u contra u a Gerard Martín, aturat per Carlos Marín. El porter també ha tret una bona mà en un xut exterior de Bernal.

No han canviat les bones sensacions amb el pas per vestidors. Molt superior el Barça a la represa, enfonsant els andalusos i arribant amb perill a l’àrea rival. Però també sap patir el Còrdova, ho ha fet defensant molt bé en bloc baix. Han anat passant els minuts sense gaire amenaça dels de Márquez. Tampoc dels visitants, que han pogut trobar el segon però en un xut d’Arnau Casas després d’un regal local.

A més, Marc Guiu ha hagut de demanar el canvi a vint minuts del final després de patir rampes als bessons. En principi, s’hauria de quedar tan sols en la sobrecàrrega. La recta final ha estat plena d’interrupcions. Picabaralles, tensió, lesions... I una errada arbitral manifesta que ha tallat un mà a mà del Còrdova amb Marc Vidal. Un mal servei de falta de Pelayo l’ha interromput l’àrbitre, sense cap explicació lògica.

I ho ha aprofitat el Barça Atlètic. En la jugada posterior, a pocs minuts pel 90’, una gran jugada individual de Dani Rodríguez per banda esquerra ha acabat amb una passada enrere que el Pocho Román ha enviat al fons de la xarxa per fer embogir als 5.000 culés que han anat al Johan Cruyff. Gol absolutament fonamental per deixar l’eliminatòria totalment oberta per la difícil tornada al Nuevo Arcángel. Empat just pels mèrits, insuficient si tan sols es mira el resultat, però positiu si es valora que podria haver estat una derrota. Ara, els de Márquez saben que necessiten vèncer a domicili, si ho fan pujaran a al futbol professional. Tot per decidir.