Més futbol

FUTBOL

Mor Kevin Campbell, llegendari davanter de l’Arsenal i l’Everton

En els “gunners” va formar un duet inoblidable al costat d’Ian Wright

El llegendari davanter de la Premier League Kevin Campbell (1970, Lamberth) va morir dissabte als 54 anys a causa d’una malaltia contra la que havia lluitat en les últimes setmanes. Va ser internacional sub-21 amb el combinat del seu país.

Cambpell va jugar 13 temporades a la màxima categoria del futbol anglès en els quals va marcar 83 gols. Els seus millors moments els va viure en l’Arsenal (1988-1995), on va formar un duet letal amb l’internacional Ian Wright, un dels exjugadors que més ha lamentat la pèrdua del seu antic company. Campbell va participar en 213 partits amb els gunners. en els quals va fer 59 gols en totes les competicions. Va aixecar una lliga, una copa, una copa de la lliga i una Recopa. Era un dels jugadors preferits de l’afició, que el va batejar com a Super Kev.

També va jugar en el Nottingham Forest, amb el qual va guanyar la Division One (23 gols) abans de provar fortuna en el futbol turc el Trabzonspor. Un incident amb el president del club, Mehmed Ali Yilmaz, que el va anomenar “caníbal” i els problemes econòmics de l’entitat van propiciar la seva sortida.

Va tornar al seu hàbitat natural, el futbol anglès. L’Everton el va rescatar per a la causa i va ser determinant per evitar el descens. En aquell moment els seus gols el van col·locar en el Top 5 de màxims golejadors de la història del club de Liverpool. Va acabar la seva trajectòria a Gal·les, en el Cardiff City.

Després de la seva retirada va ser comentarista de la Premier a Sky Sports i al canal asiàtic Sony TEN. El seu fill Tyrese també va ser futbolista professional en l’Stoke City.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)