Eurocopa

Lunin és terrenal

Grup E. El porter, artífex del doblet del Madrid, s’estrena en l’Eurocopa amb dues pífies que condemnen Ucraïna, que acaba golejada per Romania contra pronòstic. També sorpresa en l’altre partit, en què Eslovàquia supera Bèlgica

Romania 3 Ucraïna 0

ROMANIA:Nita; Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu; Marius Marin (Rus, 75’); Man (Ianis Hagi, 62’), Razvan Marin, Stanciu (Racovitan, 84’), Coman (Mihaila, 62); Dragus (Pusças, 75’).UCRAÏNA:Lunin; Konoplia (Tymchyk, 72’), Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko; Shaparenko (Yaremchuk, 62’), Stepanenko (Brazhko, 62’); Tsygankov (Yarmolenko, 62’), Sudakov (Malinovsky, 83’), Mudryk; i Dovbyk.GOLS:1-0 (29’) Stanciu. 2-0 (53’) Razvan Marin. 3-0 (57’) Dragus.ÀRBITRE:Glenn Nyberg (suec).T.G.:a Razvan Marin, de Romania; i a Konoplia, d’Ucraïna.T.V.:cap.

Durant la temporada amb el Real Madrid, Andriy Lunin ha estat un porter imbatible. De fet, el sentinella ucraïnès ha estat un dels artífexs del doblet assolit pel conjunt blanc aquest curs, solvent en la lliga i amb actuacions descomunals en la Champions League que van servir a l’equip madridista per mantenir-se viu durant molts moments en les eliminatòries contra el Leipzig, el City i el Bayern –la final contra el Dortmund, amb Thibaut Courtois recuperat, no la va disputar–. Així, la seva presència representava un argument més per a Ucraïna, que es va estrenar ahir en l’Eurocopa com un d’aquells conjunts amagats, capaç de fer-la grossa amb jugadors com ell, Mijailo Mudryk (del Chelsea), i Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk (del Girona). Però l’estrena contra Romania no va ser amb bon peu. Els romanesos van clavar tres gols a Lunin, que no va estar fi i que amb dues pífies va hipotecar tot l’enfrontament.

I és que el duel estava equilibrat quan el porter va fer una mala passada en sortida de pilota i Nicolae Stanciu (29’) li va penalitzar l’errada amb un xutàs des de fora de l’àrea. Ucraïna ja no va respondre. Tampoc s’hi van trobar els seus jugadors més talentosos, i en la segona meitat l’equip va acabar de sucumbir en quatre minuts. Primer Rzvan Marin (53’), amb un altre xut llunyà en què Lunin també hauria pogut fer alguna cosa més, va obrir escletxa. I, tot seguit, Denis Dragus (57’), resolent una centrada de Dennis Man, capital per a Romania, ja que va ser en l’origen de tots els gols, va sentenciar.

Lunin se’n feia creus. “El meu primer error ha canviat el partit, ja he demanat disculpes”, va dir al final del matx. “Em fa molta pena pels companys, que han fet una gran feina i el meu error ha complicat el partit”, va cloure el porter de 25 anys, terrenal, tot i semblar invencible per moments aquest curs.

EL PROTAGONISTA

El meu primer error ha canviat el partit, ja he demanat disculpes
Andriy Lunin
PORTER D’UCRAÏNA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)