1a divisió

El camí de la propera lliga ja està marcat

1a divisió. El campionat començarà el cap de setmana del 16 al 18 d’agost. En la primera jornada, el Barça visitarà el València; el Girona, al Betis, i l’Espanyol, si puja, al Valladolid

El camí de la temporada 2024/25 ja està marcat. I és que el calendari de la lliga de primera divisió ja és oficial després del sorteig que es va fer ahir al migdia a la sala Luis Aragonés de la Federació Espanyola de Futbol. Un calendari particular, ja que només hi ha 19 dels 20 equips confirmats perquè l’Espanyol i l’Oviedo es jugaran l’última plaça aquest diumenge (18.30 h) a l’Stage Front Stadium, on els blanc-i-blaus hauran de remuntar l’1-0 de l’anada de la final del play-off d’ascens al Carlos Tartiere.

D’aquesta manera, la lliga començarà el cap de setmana del 16 al 18 d’agost. En la primera jornada el Barça visitarà el València i el Girona visitarà el Betis. L’Espanyol, en cas de pujar, visitaria el camp del Valladolid. I l’última jornada (la 38a) es disputarà el 25 de maig, en què el Barça visitarà l’Athletic, el Girona rebrà l’Atlético i l’Espanyol rebria Las Palmas.

Els duels catalans entre el Barça i el Girona seran en les jornades 5 i 29. El primer a Montilivi, el cap de setmana del 15 de setembre, just abans de l’estrena de tots dos equips a la Champions, i el segon al Camp Nou, el cap de setmana del 30 de març. D’altra banda, si l’Espanyol aconsegueix l’ascens, els derbis barcelonins seran en les jornades 12 i 36, primer al Camp Nou el 3 de novembre, i en el tram final de lliga a l’Stage Front Stadium el 14 de maig, en jornada intersetmanal. Els duels entre el Girona i l’Espanyol serien a Montilivi el 24 de novembre (jornada 14) i a l’Stage Front Stadium el 9 de març (jornada 27). D’altra banda, els clàssics entre el Barça i el Madrid es jugaran el cap de setmana del 27 d’octubre al Santiago Bernabéu (jornada 11) i el de l’11 de maig al Camp Nou (jornada 35).

Aturades per seleccions

La lliga de primera divisió 2024/25 tindrà quatre aturades per partits internacionals. Seran els caps de setmana del 8 de setembre, del 13 d’octubre, del 17 de novembre i del 23 de març del 2025. A més, també hi haurà una finestra de seleccions un cop acabada la lliga. Altres aspectes que s’han de tenir en compte és que hi haurà quatre jornades intersetmanals durant la temporada i la lliga s’aturarà del 22 de desembre al 12 de gener per les vacances de Nadal, tot i que entremig hi haurà partits de copa, a més de la supercopa el mateix cap de setmana en què tornarà la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)