Eurocopa

Albània deixa Croàcia a la vora del precipici (2-2)

Grup B. La selecció croata només ha sumat un punt en dues jornades i està en una situació molt complicada

Croàcia 2 Albània 2

CROÀCIA:Livakovic, Juranovic, Sutalo, Gvardiol, Perisic (Sosa, 84’), Brozovic (Pasalic, 46’), Kovacic, Modric, Majer (Sucic, 46’), Kramaric (Baturina, 84’) i Petkovic (Budimir, 69’).ALBÀNIA:Strakosha, Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj, Asllani, Ramadani (Hoxa, 85’) Laçi (Gjasula, 72’), Asani (Seferi, 64’), Manaj (Daku, 85’) i Bajrami.GOLS:0-1 (11’) Laci. 1-1 (74’) Kramaric. 2-1 (76’) Gjasula, en pròpia porta. 2-2 (95’) Gjasula.ÀRBITRE:François Letexier (França). T.G.: a Daku, Gjasula, Hysaj i Ivusic.PÚBLIC:Uns 55.000 espectadors al Volksparkstadion.

Croàcia s’ha posat ella sola en un bon embolic. L’empat contra Albània (2-2) deixa la tercera classificada del món a Qatar 2022 a la vora de l’abisme en aquesta Eurocopa. Només li val guanyar ara contra Itàlia en l’última jornada per intentar accedir a vuitens com a segona de grup o com una de les millors terceres, sempre en funció del resultat entre Espanya i Itàlia de demà i del desenllaç també en els altres grups. No li valdrà en cap cas ni l’empat ni la derrota contra els italians perquè després de dues jornades només té 1 punt.

Laci ha avançat Albània amb un gol de cap en el minut 11. L’equip de Sylvinho va colpejar ràpid contra Itàlia i ho ha fet de nou avui contra Croàcia. Els croats han estat fora del torneig durant molts minuts fins que en el minut 74 Kramaric ha empatat el partit. Els canvis de Dalic han oxigenat Croàcia després d’una mala primera part. Kramaric ha fet l’empat i dos minuts després un gol en pròpia porta de Gjasula (76’) permetia capgirar el marcador a Croàcia i li permetia també aferrar-se a l’Eurocopa amb les ungles i amb les dents. Havia estat capaç de remuntar i superar una situació límit, però en el minut 95 Klaus Gjasula, l’home que havia impulsat Croàcia amb el seu gol en pròpia porta ha trobat el premi del gol ara en la porteria correcta i ha tornat a empatar el partit. El 2-2 final deixa Croàcia molt tocada anímicament i en una situació molt complicada a nivell classificatori.