Eurocopa

Itàlia examina el ‘ragazzo’

El futbol italià, que ara fa un any va quedar enlluernat amb Lamine Yamal en l’Espanya-Itàlia de l’europeu sub 17 d’Hongria, sap que el nano del Barça serà avui la gran amenaça per a l’‘azzurra’ a Gelsenkirchen

Mercè Rodoreda, J.V. Foix i Joan Salvat-Papasseit. Benito Pérez Galdós, Antonio Machado i Pío Baroja. Equacions de segon grau i la regla de Ruffini. El despotisme il·lustrat i la Revolució Industrial. Copèrnic, Galileu, Kepler i Newton. Autors i conceptes de moda a l’hotel Der Oschberghof. Eurocopa, literatura, matemàtiques, història, geografia i física al búnquer de la selecció espanyola a Donaueschingen, a la Selva Negra. Estiu atípic per a Lamine Yamal. Futbol, llibres i apunts.

Després del seu gran any en el primer equip del Barça en la temporada de la seva brutal irrupció en el futbol d’elit, Lamine Yamal està cridat a ser ara un dels noms propis d’aquesta Eurocopa d’Alemanya. Durant el dia s’entrena i estudia. Dins el camp juga i es diverteix. Sense abandonar les obligacions pròpies d’un nano de quart d’ESO, Lamine Yamal no falla a les seves classes on-line diàries des de Donaueschingen, però quan xiula l’àrbitre és quan comença el seu veritable examen. Va aprovar amb nota alta l’examen del debut contra Joško Gvardiol i Croàcia, i ara arriba preparat a l’examen contra Federico Dimarco i Itàlia. Espanya juga avui el seu segon partit en aquesta Eurocopa (21 h, a Gelsenkirchen) i moltes mirades tornen a estar posades en el jove futbolista del Barça. Luciano Spalletti sap que part de l’èxit d’Itàlia passa per frenar Lamine Yamal.

Just fa un any, abans de trencar tots els motlles amb el primer equip del Barça, el dorsal 19 d’Espanya estava jugant l’Eurocopa sub 17, a Hongria. A Budaörs, una ciutat del comtat de Pest, a l’àrea metropolitana de Budapest, el calcio va descobrir per primera vegada un nano que aleshores tenia només 15 anys. Aquell 18 de maig del 2023, en aquell Itàlia-Espanya de l’europeu sub 17, Marc Guiu va anotar els dos gols de la victòria espanyola (1-2), però va ser Lamine Yamal qui va aglutinar més elogis. Aquell dia també van jugar Pau Cubarsí i Héctor Fort, però Lamine Yamal va deixar impressionats els italians. “És clar que la sort de l’equip de Julen Guerrero en el torneig passarà per la cama esquerra d’aquest noi”, escrivien a La Gazzetta dello Sport. Espanya acabaria arribant a les semifinals, en què va caure eliminada per França (1-3). Lamine Yamal va marcar en aquelles semifinals, i ho va fer també a quarts contra Irlanda (3-0) i en dos dels tres partits de la fase de grups, contra Sèrbia (1-1) i contra Eslovènia (3-1). En l’únic partit en què no va marcar va ser precisament contra aquella Itàlia sub 17 de Bernardo Corradi.

El repte de Lamine Yamal és marcar avui contra l’absoluta d’Itàlia. Espera Donnarumma. Si marca, es convertirà en el golejador més jove de la història de les Eurocopes. L’honor el té el suís Johan Vonlanthen, que el 2004 va marcar contra França quan tenia 18 anys i 141 dies. La jove perla del Barça té marge per batre el rècord durant tot el torneig. Contra Croàcia, Lamine Yamal va donar una gran assistència a Carvajal, i Livakovic, amb una gran mà, va impedir que el seu debut en l’Eurocopa fos encara més històric.

El 4 de desembre a Torí, el diari Tuttosport donarà a conèixer el nom del Golden Boy 2024. Lamine Yamal lidera la llista de 100 candidats i l’Eurocopa pot acabar sent el trampolí definitiu per al ragazzo de Rocafonda per aconseguir un guardó que Pedri i Gavi van guanyar el 2021 i el 2022.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)