Eurocopa

Taules per mantenir-se amb opcions

Partit intens i disputat el que han disputat les seleccions de Geòrgia i la República Txeca, que han empatat a una diana per sumar un punt que els manté vius en la lluita per accedir als vuitens de final. Mikautadze, en l’afegit del primer acte, ha avançat als georgians des del punt de penal, mentre que Schick ha establert l’1-1 definitiu posant el pit al segon pal a una primera rematada a la sortida d’un corner, en els primers compassos de la segona part (59’). Els dos equips sumen el primer punt de la fase de grups i miraran de reüll el duel entre Turquia i Portugal per saber les opcions reals que tindran en l’última jornada de seguir vius en la competició.

El partit ha començat elèctric amb els dos equips buscant la porteria rival. Mentre la República Txeca ho feia elaborant i amb el control de la pilota, Geòrgia ho feia buscant la velocitats dels seus atacants, que intentaven fer mal a l’esquena dels centrals txecs. Schick ha estat el jugador més actiu en els primers compassos, de més domini posicional dels d’Ivan Hasek, que en el 23 han obert la llauna a través d’un gol de Hlozek però el VAR l’ha fet anul·lar a l’àrbitre per unes mans del davanter en una segona rematada de rebot.

El gol ha semblat esperonar als georgians, que han insistit més en decantar el joc en terreny txec i en l’afegit de la primera Kashia ha gaudit d’una immillorable ocasió a dins de l’àrea petita després d’una falta lateral servida pr Kvaratskhelia però Stanek ha rebutja amb els peus. Abans d’aquesta acció, però, Hranac havia tocat la pilota amb les mans i el VAR ha instat al col·legiat a veure una acció que no tenia discussió assenyalant un penal que Mikautadze s’ha encarregat d’executar enganyant al porter rival.

El primer acte ha acabat amb una bona ocasió de Schick, que s’ha desfet de dos rivals i ha provat un xut al pal curt que Mamardashvili ha rebutjat a corner amb una mà salvadora (45+5’).

En la segona part, la República Txeca ha sortit intensa tot i que la primera gran ocasió ha estat a càrrec de Geòrgia, que podia haver assestat un cop mortal al rival però que l’ha deixat viu. Mekvabishvili no ha estat prou encertat en una contra molt bona i ràpida (57’). Només dos minuts després, un corner servit per Coufal ha acabat amb l’empat de Schick, que ha empès amb el pit una primera rematada d’un company per fer l’1-1.

El gol ha semblat empènyer més a Txèquia, que en una jugada calcada a l’empat, Krejci gairebé remunta, però a mesura que passaven els minuts la intensitat s’ha rebaixat. Els de Hasek, però, han tingut una accelerada final penjant pilotes a l’àrea que no han trobat un bon rematador per superar Mamardashvili i endur-se els tres punts, una victòria que Geòrgia ha tocat en una última contra que Lobjanidze, sol com un mussol, ha enviat per damunt del travesser de Stanek.