Eurocopa

Portugal guanya Turquia i s’assegura la primera posició del grup

Bernardo Silva, Bruno Fernandes i un gol en pròpia porteria donen un triomf plàcid als de Robert Martínez (0-3)

Turquia 0 Portugal 3

TURQUIA:Bayindir, Celik, Akaydin (Demiral, 75’), Burdakci, Kadioglu, Calhanoglu, Ayhan (Yuksek, 58’), Akgün (Arda Guler, 70’), Kökcu (Yazici, 46’), Akturkoglu (Yildiz, 58’) i Yilmaz.PORTUGAL:Diogo Costa, Cancelo (Semedo, 68’), Ruben Dias, Pepe (Antonio Silva, 83’), Nuno Mendes, Vitinha (Joao Neves, 88’), Palhinha (Ruben Neves, 46’), Bernardo Silva, Bruno Fernandez, Rafa Leao (Pedro Neto, 46’) i Cristiano Ronaldo.GOLS:0-1 (21’) Bernardo Silva. 0-2 (28’) Akaydin, en pròpia porteria. 0-3 (55’) Bruno Fernandes.ÀRBITRE:Felix Zwayer (alemany).T.G.:a Bardakci, Akaydin i Celik, de Turquia; i a Rafa Leao i Palhinha, de Portugal.

Ja hi ha un català més als vuitens de final de l’Eurocopa. Robert Martínez, seleccionador de Portugal, ha resolt el grup per la via ràpida, i és que els portuguesos han aconseguit la victòria contra Turquia sense excessius problemes (0-3) i s’han assegurat la primera posició del grup, ja que només els turcs els podrien igualar amb tres punts. El partit contra Geòrgia que tancarà la fase de grups, doncs, serà un tràmit pels lusitans.

El partit ha començat amb un ritme altíssim. Des del primer minut Portugal ha estat superior sobre la gespa, però no s’ha pogut relaxar en cap moment perquè els turcs, tot i tenir problemes en camp propi, han amenaçat cada vegada que han pogut recuperar l’esfèrica a camp contrari. La primera ocasió ha estat per Cristiano Ronaldo (2’), amb una volea que li ha sortit tova, i Turquia ha respost en el minut 6 amb un remat forçat d’Akturkoglu. Els portuguesos han anat combinant accions construïdes des del darrere, amb Vitinha com a director d’orquestra, amb atacs ràpids, aprofitant els espais que els turcs deixaven al darrere amb una línia defensiva molt avançada, on Leao ha pogut fer molt mal. Precisament, des de la banda esquerra ha arribat el 0-1, quan Nuno Mendes ha doblat a l’extrem i ha fet la passada enrere per a que Bernardo Silva marqués des de la frontal de la petita (21’). Amb el marcador en contra Turquia ha intensificat la pressió, i ha posat en alguns problemes a Portugal, però han acabat aparaixent els seus problemes al darrere, i és que del no res ha arribat el 0-2. Cancelo ha perdut la pilota i Akaydin ha fet la passada enrere pel porter, que havia sortit a buscar l’esfèrica, de manera que ha acabat sent un gol en pròpia (28’). E gol còmic de l’Eurocopa. Fins al descans, Akturtoglu ha generat perill per Turquia, però entre un sòlid Pepe i el porter Diogo Costa han mantingut l’avantatge.

La segona part ha estat completament diferent. Amb un ritme molt més baix des de l’inici Portugal no ha tingut cap problema per tenir possessions llargues i buscar de la millor manera possible els espais a la defensa turca. I els ha trobat. Amb la línia de fora de joc mal tirada, una passada llarga ha arribat a Cristiano Ronaldo, que sol davant del porter li ha regalat el 0-3 a Bruno Fernandes (55’). A partir de llavors el partit ha estat un tràmit, amb el domini del joc per part dels de Robert Martínez. Només en els minuts finals Turquia ha fet un altre pas endavant, però tot i penjar infinitat de pilotes a l’àrea no ha trobat la manera de marcar el gol de l’honor.

Més enllà del partit, la imatge del dia ha estat veure com el joc s’ha hagut d’aturar en cinc ocasions perquè algun aficionat saltava a la gespa per fer-se foto amb un jugador. Lamentable.