1a divisió FEF

El Barça Atlètic perd a Còrdova i deixa la segona divisió sense equips catalans (2-1)

El filial blaugrana ha acabat perdent al Nuevo Arcángel després de començar el partit guanyant amb un gran gol d’Héctor Fort i continuarà a 1a FEF la temporada vinent

El Barça Atlètic no aconsegueix l’ascens a segona divisió després de perdre a Còrdova (2-1) en la tornada de la final del “play-off”. Ha començat guanyant l’equip de Rafa Márquez gràcies a un gol d’Héctor Fort després d’un gran inici de partit. El Còrdova ha anat de menys a més i ha acabat remuntant amb un doblet de Toril, el segon després d’un error groller en sortida de pilota dels blaugranes.

No s’ha atemorit gens ni mica els joves futbolistes blaugranes malgrat l’ambient espectacular al Nuevo Arcángel en l’inici del partit. Els catalans han saltat amb molta personalitat a la gespa i han generat una doble ocasió molt clara en el primer minut. Una centrada des de la banda dreta ha acabat amb un primer intent de rematada de Guiu a l’àrea petita i, posteriorment, l’arribada de Moha que, sol, s’ha topat amb un gran peu del porter Carlos Marín per evitar el 0 a 1.

Però la superioritat del Barça no ha desaparegut. Mika Faye ho ha intentat poc després amb un xut de falta. Bernal també ha provat sort abans que Héctor Fort guanyés protagonisme. En la primera arribada a l’àrea que ha tingut el lateral ha acabat xutant alt, precipitat. Sobre el quart d’hora, després d’una brillant paret amb Pau Víctor per saltar la pressió local, el blaugrana ha conduït amb determinació fins a l’àrea per treure un gran xut encreuat amb cama dreta i anotar el primer. Per davant els de Márquez per primera vegada en l’eliminatòria.

S’ha igualat el partit amb el pas dels minuts. Superada la mitja hora, després de la pausa d’hidratació, ha arribat l’empat. Una centrada des de l’esquerra de José Calderón l’ha enviat al fons de la xarxa Alberto Toril amb una sublim rematada de cap. Poca pressió sobre el centrador i, com va passar a l’anada, el davanter li ha guanyat la partida a un tou Faye, que havia fet uns grans primers minuts.

S’ha despertat de cop un Arcángel que no veia gens clara la situació fins al moment. I ha quedat tocat el filial blaugrana. Una pèrdua a prop de l’àrea pròpia de Pau Víctor ha acabat amb una ocasió molt clara del mateix Toril des de la frontal de l’àrea petita, però el seu xut ha sortit fregant el pal. Ha aconseguit aguantar fins al descans el conjunt barceloní en un primer temps amb més de deu minuts d’afegit.

Però no han sigut millors les sensacions després del pas per vestidors. Diarra ha perdonat el segon en una ocasió molt clara i Carracedo ha fregat el travesser en un xut posterior. A la tercera, però, el Còrdova ha trobat el premi. I ha arribat en un error groller del Barça Atlètic en sortida de pilota. Marc Vidal ha enviat una passada molt arriscada per Casadó a la mitja lluna de l’àrea amb un rival a sobre, els locals han robat i Toril, des de l’interior de l’àrea, ha definit amb una vaselina sublim per sobre del porter. Es posava per davant el conjunt local i se li complicava el panorama als de Márquez. Calia un gol per forçar la pròrroga i dos per passar.

Ho ha intentat el Barça, però no ha trobat situacions clares de rematada. Els andalusos han gestionat molt bé la recta final del partit. Els blaugranes s’acomiaden aixíde l’ascens a segona divisió després d’una temporada brillant de l’equip de Rafa Márquez. Precisament, podria ser que hagi sigut el darrer partit del tècnic mexicà a la banqueta del filial. S’acaba la temporada a 1a FEF i ho fa sense ascensos catalans, amb el Barça Atlètic i el Nàstic de Tarragona caient a la final del play-off. Continuaran jugant a la tercera categoria del futbol estatal. El Còrdova ho farà al futbol professional.