Eurocopa

Alemanya fa la feina just al final

Grup A. Amb un gol de Füllkrug en el minut 92, el combinat alemany empata contra Suïssa i li arrabassa el primer lloc. A vuitens el podria acompanyar Hongria, que supera Escòcia i aspira a passar com a tercera

Suïssa 1 Alemanya 1

SUÏSSA:Sommer; Schär, Akanji, Rodríguez; Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer; Rieder (Vargas, 65’), Ndoye (Amdouini, 65’); i Embolo (Duah, 65’).ALEMANYA:: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah (Schlotterbeck, 61’), Mittelstädt (Raum, 61’); Andrich (Beier, 65’), Kroos, Gündogan; Musiala (Füllkrug, 76’), Wirtz (Sané, 76’) i Havertz.GOLS:1-0 (28’) Ndoye. 1-1 (92’) Füllkrug.ÀRBITRE:Daniele Orsato (italià).T.G.:a Ndoye, Xhaka i Widmer, de Suïssa; a Tah, d’Alemanya.T.V.:cap.

A Catalunya, ahir va celebrar-se la revetlla de Sant Joan, nit de petards i retrons. I de traques, va estar ben a prop d’haver-n’hi una també a Frankfurt de ben sorollosa. I és que Alemanya, l’amfitriona del torneig, va jugar amb foc i va estar a punt de perdre contra Suïssa, la qual cosa l’hagués fet acabar la primera fase com a segona del grup A i, per tant, hagués caigut en el costat, hipotèticament, més fort de la fase final. Finalment, ho va resoldre, l’equip que entrena Julian Nagelsmann per salvar un empat (1-1) al minut 92 amb una diana de Niclas Füllkrug, que li serveix per acabar el grup com a lider. Suïssa, que va quedar-se amb la mel als llavis, passa com a segona.

I això que el combinat helvètic va vorejar un triomf que hagués estat tot una sorpresa. No pas pel què es va veure sobre el terreny de joc, on l’equip orientat per Murat Yakin va competir de meravella i va mostrar que és un equip fet, que sap a què juga, ben endreçat al darrera i amb dos davanters ben perillosos a dalt, Embolo i Ndoye. D’aquest últim, que milita al Bolonya, va ser el gol que va obrir el marcador en la primera part (28’), a passada de Freuler. No va saber Alemanya com generar-li ocasions a Suïssa i, tret de les fogonades del talentós Musiala i un gol anul·lat pel VAR a Andrich, poca cosa va fer.

Amb l’equip que dirigeix ben encallat, Nagelsmann, que està apostant d’inici per un fals 9 com Kai Havertz, va recórrer en el tram final al 9 de veritat, Füllkrug, amb èxit. Quan el duel agonitzava (92’), l’ariet del Dortmund va erigir-se dins de l’àrea per caçar amb un cop de cap de manual una centrada de Raum i rescatar als seus. Demana Füllkrug més minuts: en els tres partits disputats per Alemanya n’acumula 73 i suma ja 2 dianes.