1a divisió FEF

Final de temporada negre per als equips catalans

Futbol català. L’Espanyol ha estat l’únic dels onze equips que ha disputat la promoció d’ascens i que ha aconseguit pujar. Quatre han descendit

Ha estat un final de temporada molt negre per al futbol català. Només l’Espanyol i la Unió Esportiva Olot han aconseguit pujar de categoria. Una alegria que contrasta amb la decepció de fins a deu equips que han disputat el play-off d’ascens i que s’han quedat a les portes de fer un salt endavant. Quatre més han descendit. En la temporada 2024/25 només hi haurà tres representants en les categories professionals. Un cop molt dur per al futbol català, amb una llarga tradició futbolística però que cada cop té menys presència en l’elit del futbol estatal.

La temporada regular no ha estat gens dolenta per als equips de casa nostra que militen entre la segona divisió i la segona federació, guanyant-se el dret a disputar la promoció d’ascens. Només els blanc-i-blaus, però, se’n van sortir. La resta, van caure eliminats. Els de la primera FEF són els casos més recents i més dolorosos. El Barça Atlètic no va poder superar el Còrdova, i el Nàstic va viure un final molt cruel al Nou Estadi Costa Daurada, amb un gol en l’últim minut de la pròrroga contra el Màlaga. Aquests seran els únics representats de la tercera categoria, després del descens del Sabadell i el Cornellà.

El Sant Andreu, l’Europa, el Badalona Futur i el Lleida Esportiu van caure eliminats en la primera ronda de la fase d’ascens de segona a primera FEF. A més, el Manresa i el Cerdanyola van descendir a tercera federació, en què l’Hospitalet no va poder superar la final d’ascens a segona FEF. Una categoria on hi haurà l’Olot, que va assolir el títol de campions de tercera.

1a divisió
Barça Girona Espanyol
2a divisió A
Cap
1a divisió FEF
Nàstic Barça Atlètic
2a divisió FEF
Sant Andreu Europa Lleida Esportiu Badalona Futur Terrassa Espanyol B Sabadell Cornellà Olot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)