Més futbol

ESPORTS

Adeu a Manuel Fernandes, històric golejador del futbol portuguès

Va fer 241 gols en la lliga del seu país, la majoria en l’Sporting dels anys vuitanta

Dol en el futbol portuguès, sobretot entre els aficionats de l’Sporting. L’antic davanter internacional Manuel Fernandes (1951, Sarilhos Pequenos) va morir ahir als 73 anys a causa d’un tumor. El record dels seus gols, amb tot, perviu encara entre molts seguidors. Des del seu debut com a professional (1969) fins a la seva retirada (1988) va marcar 241 gols en 485 partits, la majoria en el club de la seva vida, amb el qual va guanyar dues lligues, dues copes i dues supercopes.

La temporada més gloriosa de Fernandes va arribar quan ja tenia 34 anys. En el seu últim gran curs amb l’Sporting va anotar 30 gols, convertint-se en el màxim golejador de la lliga i en un dels grans canoners del futbol europeu.

Malgrat aquella espectacular temporada el seleccionador nacional, José Torres, el va deixar fora del mundial de Mèxic, davant la indignació de l’afició del seu equip. Va acabar la seva trajectòria en la selecció amb 31 partits i set gols.

El següent curs el 9 es va reivindicar amb un memorable pòquer de gols en un derbi contra el Benfica que va acabar amb una de les grans golejades de la història (7-1). Amb tot, va començar a tenir problemes amb les lesions.

El curs següent va fitxar pel Vitória de Setúbal, on es va reunir amb el seu antic company Rui Jordão, un altre històric davanter internacional portuguès i una de les grans figures de l’Eurocopa del 1984.

Com entrenador va dirigir una desena d’equips portuguesos, entre els quals el “seu” Sporting el 2001.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)