Eurocopa

Alemanya ja espera Espanya o Geòrgia (2-0)

Vuitens.

Alemanya 2 Dinamarca 0

ALEMANYA:Neuer, Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum (Henrichs, 80’), Andrich (Emre Can, 64’), Kroos, Sané (Anton, 88’), Gündogan (Füllkrug, 65’), Musiala (Wirtz, 81’), Havertz.DINAMARCA:Schmeichel, Bah (Kristansen, 81’), Andersen, Vestergaard, Christensen (Bruun Larsen, 81’), Maehle, Delaney (Norgaard, 69’), Hojbjerg, Skov Olsen (Poulsen, 69’), Eriksen i Hojlund (Wind, 81’).GOLS:1-0 (53’) Havertz, de penal. 2-0 (68’) Musiala.ÀRBITRE:Michael Oliver (Anglaterra). T.G.: a Andersen i Maehle.ESTADI:Uns 75.000 espectadors al BVB Stadion de Dortmund.

El 12 de juny del 2021 el món es va aturar al mateix temps que va deixar de bategar durant uns instants el cor de Christian Eriksen. El danès va caure desplomat a la gespa en el debut de Dinamarca contra Finlàndia. La història ja la saben. El drama va acabar convertint-se en un cant a la vida. Tres anys després Eriksen ha tornat a jugar una Eurocopa, contra Eslovènia, en el debut, va marcar el primer gol de la seva selecció en l’actual edició i avui ha lluït el dorsal 10 en els vuitens de final contra l’amfitriona. Dinamarca no jugarà els quarts de final, però Eriksen fa temps que ha guanyat.

Alemanya ja espera rival. Serà Espanya o Geòrgia. Batalla plena d’incidents a Dortmund, amb final feliç per a l’amfitriona. Fins a vint-i-cinc minuts ha estat aturat el partit. Aquesta vegada no ha estat el cor d’Eriksen, ha estat la violenta tempesta que ha caigut damunt la casa del Borussia. Amb 0-0 en el marcador, en el minut 39 de partit, l’anglès Michael Oliver, amb bon criteri, ha supès momentàniament el partit per la tempesta elèctrica i la forta calamarsada que ha fet témer seriosament per la integritat dels futbolistes i el públic. Incertesa, tensa espera i de nou la pilota en moviment. ha deixat de ploure, han marxat els núvols negres i ha sortit el sol per Alemanya amb els gols de Havertz i Musiala.

L’heroi hauria pogut ser Joachim Andersen, però la glòria ha estat per Alemanya. Petits detalls. Futbol. El defensa del Crystal Palace, que aquesta temporada només s’ha perdut 3 minuts a la Premier –ha disputat 3.418 minuts a la lliga, una brutalitat–, hauria pogut guiar Dinamarca als quarts però el VAR ha anul·lat el seu gol per fora de joc. I només dos minuts després penal a favor d’Alemanya per mans del mateix Andersen dins l’àrea, que Michael Oliver no ha detectat però sí ho han fet des del videoarbitratge. El VAR no estima Andersen.

Amb Hansi Flick era Gündogan qui executava els penals, però amb Julian Naggelsmann aquest honor és per a Kai Havertz. No ha fallat. Jamal Musiala ha fet el gol de la tranquil·litat per Alemanya. Pilotada llarga, cursa de Musiala i definició angelical. Tres gols suma el jugador del Bayern, els mateixos que el georgià Mikautadze. La mannschaft continua endavant.