Eurocopa

Lamine Yamal i Nico se citen amb Musiala i Wirtz (4-1)

Vuitens. Espanya goleja contra Geòrgia i jugarà els quarts de final contra l’amfitriona

Espanya 4 Geòrgia 1

ESPANYA:Unai Simón, Carvajal (Jesús Navas, 81’), Le Normand, Laporte, Cucurella (Grimaldo, 66’), Pedri (olmo, 52’), Rodri, Fabián (Mikel Merino, 81’), Lamine Yamal, Morata (Oyarzabal, 67’)i Nico Williams.GEÒRGIA:Mamardashvili, Kakabadze, Gvelesiani (Kvekveskiri, 79’), Kashia, Dvali, Lochoshvili (Tsitaishvili, 63’), Chakvetadze (Davitaschvili, 63’), Kiteishvili (Altunashvili, 41’), Kochorashvili, Mikautadze (Zivzivadze, 79’) i Kvaratskhelia.GOLS:0-1 (18’) Le Normand en pròpia porta. 1-1 (39’) Rodri. 2-1 (51’) Fabián Ruiz. 3-1 (75’) Nico Williams. 4-1 (83’) Dani Olmo.ÀRBITRE:François Letexier (França). T.G.: a Morata i Davitashvili.

Final anticipada el pròxim dia 5 de juliol a Stuttgart. Les dues seleccions que més Eurocopes tenen a les seves vitrines s’enfrontaran per aconseguir un bitllet per a les semifinals. Partit gran per palmarès, història, noms, paladar futbolístic i pic de forma, perquè del club de les grans favorites, Espanya i Alemanya també són les dues que millors sensacions han transmès fins ara en aquesta Eurocopa. Ple de victòries per a Espanya –l’única que ha guanyat els quatre partits–, que ha assolit els quarts amb una notable suficiència, havent marcat 9 gols i només un en contra.

Espanya és feliç al costat de Lamine Yamal i Nico Williams. Pura frescor. Recital de la canalla un dia més. Joventut sense complexes. L’extrem del Barça ha regalat a Fabián Ruiz el segon gol de la nit i el futbolista de l’Athletic ha marcat el tercer. Divendres a Stuttgart, Lamine Yamal, Nico, Jamal Musiala i Florian Wirtz. Sona a festa de graduació, però seran ni més ni menys que uns quarts de final d’una Eurocopa.

Espanya té la mesura presa a Geòrgia. Li va endossar deu gols en la fase de classificació per a l’europeu i n’hi ha marcat quatre més avui Colònia. Catorze gols en tres partits en l’últim any. Quasi res.

Willy Sagnol, a qui en la prèvia no li havia agradat gens que la premsa espanyola li mencionés l’1-7 de Tbilisi del mes de setembre, ha aconseguit guiar Geòrgia fins als vuitens i marxa del torneig amb el cap alt. Geòrgia marxa d’Alemanya havent guanyat contra Portugal i havent posat la por al cos a Espanya, perquè el gol inicial en pròpia porta de Le Normand ha posat Espanya per darrera en el marcador i en un escenari de partit que no s’havia trobat fins ara en aquesta Eurocopa. La resposta, contundent. Quatre gols. Rodri, amb un bon xut de fora l’àrea, ha calmat la situació i després Lamine Yamal i Nico hi han posat la diversió. Comparteixen habitació d’hotel i tenen sintonia dins i fora del terreny de joc. De la Fuente té un tresor amb ells dos i Hansi Flick hi somia.

La personalitat de Lamine Yamal és insultant. Ha demanat la pilota, ha encarat una vegada i una altra i ha demanat xutar una falta des de la frontal que ell mateix havia provocat. Espanya té grans llançadors i homes dels galons i la veterania de Rodri, però tothom en aquest vestidor té clar que Lamine Yamal està fet d’una altra pasta. S’ha guanyat el respecte del vestidor del Barça i de la selecció. Ha xutar ell la falta, Mamardashvili s’ha lluït i en l’acció següent ha tornat a demanar la pilota per posar-la al cap de Fabián. El gol de Nico, també de pitet. Contraatac de llibre i definició de luxe. El català Dani Olmo, amb un altra gran maniobra, ha situat el quart de la nit. Espanya avisa Alemanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)