Eurocopa

Diogo Costa salva Cristiano i Pepe

Vuitens. El porter del Porto atura tots els penals a Eslovènia en la tanda i cita Portugal amb França en els quarts de final

Portugal 0 Eslovènia 0

PORTUGAL:Diogo Costa, Cancelo (Semedo, 117’), Rúben Dias, Pepe (Ruben Neves, 117’), Nuno Mendes, Vitinha (Diogo Jota, 65’), Palhinha, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Rafa Leao (Francisco Conceiçao, 76’) i Cristiano.ESLOVÈNIA:Oblak, Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec, Stojanovic (Verbic, 105’), Gnezda Cerin, Elsnik (Ilicic, 105’), Mlakar (Gorenc Stankovic, 74’), Sporar (Celar, 75’) i Sesko.GOLS:cap. PENALS: 3-0. Van marcar Cristiano, Bruno Fernandes i Bernardo Silva per Portugal. Van fallar Ilicic, Balkovec i Verbic per Eslovènia.ÀRBITRE:Daniele Orsato (Itàlia). T.G.: a Cancelo, Balkovec, Drkusic, Bijol, Karnicnik, Gorenc Stankovic.ESTADI:Uns 45.000 espectadors al Frankfurt Arena.

Minut 105 de la pròrroga. Penal a Diogo Jota. Cristiano Ronaldo i Jan Oblak, cara a cara per enèsima vegada al llarg de les seves dilatades carreres. Executa Cristiano, vola Oblak. El rostre del dorsal 7 de Portugal, un poema. Desolació màxima. Llàgrimes. Cristiano, als seus 39 anys, va tenir a les seves mans ser l’heroi ahir a Frankfurt, però va fallar. Sant Oblak va frustrar cada atac de l’equip de Bob Martínez –ja havia aturat una altra acció claríssima a Cristiano en el minut 89–, però finalment la glòria final va recaure als guants de Diogo Costa, a l’altra porteria. Primer va evitar el gol de Sesko en el minut 115 de la pròrroga després d’un error grotesc de Pepe i després va aturar tots els penals a Eslovènia en la tanda. Tres de tres (Ilicic, Balkovec i Verbic). Diogo Costa val uns quarts de final.