Més futbol

esports

Mor Communardo Niccolai, llegendari central italià i exseleccionador femení

Va aixecar la lliga del 1970 amb el Càller i va ser subcampió del món a Mèxic

Un dels grans defenses de la història del futbol italià, Communardo Niccolai (1946, Uzzano), va morir ahir als 77 anys, segons han publicat els mitjans italians. El central va ser un dels jugadors clau de l’històric Càller (Sardenya) que va alçar la seva primera i única lliga la temporada 1969-70. En aquell equip hi havia altres grans històrics del calcio, com Gigi Riva, que va morir el passat 22 de gener, i el brasiler Nené.

Aquella mateixa temporada va ser convocat per jugar el mundial de Mèxic, en què el combinat italià es va plantar en la històrica final contra el Brasil de Pelé i companyia. En aquella cita va començar com a titular en el primer partit de la fase de grups, contra Suècia (1-0), però va ser substituït en el minut 37 per culpa d’una lesió. En total va jugar tres partits oficials amb la selecció nacional.

Niccolai, un defensa ideal pel catenaccio que molts equips italians ja practicaven als anys setanta, va jugar 218 partits en el Càller (1964-76) després de debutar com a professional en el Torres. Abans de retirar-se va disputar alguns partits amb el Perugia i el modest Prato.

Durant la seva llarga trajectòria com entrenador va arribar a ser el seleccionador femení absolut (1993-94) després de dirigir als anys vuitanta les seleccions cadets i juvenils de la federació del seu país. Abans havia estat primer entrenador del Savoia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)