Eurocopa

França elimina Portugal en la tanda de penals (0-0, 5-3)

El segon partit de quarts de final de l’Eurocopa s’ha decidit en la tanda de penals, que ha afavorit França, rival de la selecció espanyola en les semifinals. Després de no veure gols ni en els 90 minuts ni en la pròrroga, els francesos han estat més inspirats en la tanda definitiva, amb l’únic error de João Félix (5-3).

La primera part no ha tingut ocasions de gol, amb dues seleccions cautes que no han pres cap risc, fet que ha conduït a una lluita equilibrada i gens lluïda. En la segona part, Portugal s’ha estirat i ha inquietat els francesos, sobretot amb una assistència de Cancelo cap a Bruno Fernandes que Maignan ha tret (61’). Encara més clara ha estat una rematada de Vitinha que ha tornat a treur el porter del Milan (63’). En una fase oberta, Kolo Muani ha tingut a prop el gol a l’altre costat, però Ruben Dias ha reaccionat a temps amb una intervenció providencial (66’).

Deschamps ha fet entrar Dembélé per un Griezmann tan apagat com en tot el campionat. A partir d’una jugada de l’extrem, Camavinga ha perdonat el 0-1 en una ocasió claríssima (71’). I un xut amb rosca de Dembélé des de fora l’àrea ha sortit per poc. Mbappé hauria pogut evitar la pròrroga, però no ha ajustat prou el xut (93’).

Un xut defectuós de Cristiano Ronaldo ha obert la pròrroga, en què Leão també ho ha provat. La sorpresa al descans de la pròrroga ha estat doble, amb la marxa de Mbappé –amb problemes– a França i l’entrada de João Félix a Portugal. L’extrem ha tingut la primera ocasió, de cap, després d’una de les nombroses curses de Conceiçao. Més clara ha estat una arribada de Nuno Mendes en l’últim sospir (120’).

En la tanda de penals, després de cinc gols seguits, João Félix l’ha enviat al pal. Ha estat l’únic que no ha marcat (5-3).