Eurocopa

Els penals salven Anglaterra contra Suïssa

Els anglesos jugaran les semifinals contra el guanyador del Països Baixos-Turquia després de l’empat a un i el (5-3) en els penals

Anglaterra té moltes vides. Els de Southgate continuen fent un futbol molt pobre, però jugaran les semifinals de l’Eurocopa després de superar Suïssa en la tanda de penals dels quarts de final. Pickford ha estat clau, aturant el primer penal a Akanji i donant una avantatge que els anglesos han conservat fins el final (5-3). Abans dels decisius onze metres, el partit ha tingut emoció, però ha estat molt fluix en línies generals, sobretot fins que Embolo ha fet el 0-1 (75’) que ha respost de seguida Saka (80’).

El partit ha semblat que començava animat, amb els dos equips atrevint-se a avançar metres, sobretot per les bandes, des d’on amb centrades a l’àrea han intentat posar la por al cos del rival. Però res. Les defenses han guanyat la partida sense patir gens i a partir del minut 10 el ritme de joc ha caigut en picat. Anglaterra ha volgut proposar alguna cosa més, però insuficient per generar perill. Només Saka per banda dreta ha semblat que podia canviar el guió del partit en algun moment, però tampoc ho ha aconseguit. Suïssa tampoc ha pogut generar perill. Tot i que Akanji i Xhaka han gestionat bé la pilota des de darrere, a camp rival els helvètics han estat inofensius.

La segona part no ha canviat el guió. En el minut 51’ Embolo ha fet el primer xut a porteria de tot el partit, però no duia gens de perill i Pickford ha blocat sense problemes. El ritme ha continuat sent molt baix i a poc a poc qui ha començat a creure ha estat Suïssa, que ha guanyat metres i ha tancat per moments a Anglaterra a la seva àrea. Sense ocasions, fins que en el minut 75’ Ndoye ha fet una centrada rasa que Stones no ha pogut refusar i Embolo, al segon pal, ha convertit en el 0-1. Anglaterra semblava tocada de mort, però la reacció ha estat imminent. Saka, el millor del partit, ha rebut a l’extrem dret, ha retallat cap a dins i s’ha inventat un xut amb rosca que, després de tocar el pal, s’ha convertit en l’1-1 (80’) en el primer xut a porteria d’Anglaterra.

En la pròrroga ningú ha volgut arriscar. Això sí, en la primera part Anglaterra ha tingut dos bones ocasions, amb xuts de Rice i Bellingham que han obligat a Sommer a fer bones aturades. En la segona part les ocasions han estat per Suïssa, amb un intent de gol olímpic de Shaquiri que s’ha estavellat al travesser i un remat alt de Widmer, però no han pogut evitar els penals.